WAT IS ER ZO VERSCHRIKKELIJK AAN RKC?

kalusha

Frank_van_Mosselveld-1024x768

Frank van Mosselveld is niet te benijden. Zijn club RKC Waalwijk was maandenlang in gesprek met Eloy Room, reservedoelman van Vitesse en beoogd opvolger van Jeroen Zoet. Room koos uiteindelijk voor promovendus Go Ahead Eagles en Van Mosselveld treurde op Twitter. ‘#bizar. Goede keeper die te duur was voor RKC, voor GAE blijkbaar niet…’ Uiteindelijk kwam ene Jan Seda, een obscure Tsjech die in acht jaar amper veertig wedstrijden speelde voor Mladá Boleslav. Ook van zijn overige nieuwe ploeggenoten zal Frank van Mosselveld nauwelijks likkebaarden. Met overjarige rechtsbuitens (Castelen, Rommedahl) en dertien-in-een-dozijnvoetballers (Amieux, Joachim, Ivens) win je de oorlog niet.

Waarom wil geen enkele noemenswaardige voetballer in het geel-blauw spelen? Wat is er zo verschrikkelijk aan RKC Waalwijk? Toegegeven, jaren geleden was de club het lelijke eendje van de PTT-Telecompetitie, maar anno 2013 heeft RKC naam gemaakt als stabiele Eredivisieclub waar menig voetbaltalent zich in de schijnwerpers speelde. Neem alleen al deze zomer. Martina en Jozefzoon dwongen in ‘Wolluk’ mooie transfers af naar respectievelijk FC Twente en PSV. Maar ook de mindere goden keren RKC de rug toe bij de minste of geringste mogelijkheid. Ramos en Van Peppen gingen naar Roda JC en Henrico Drost koos voor NAC Breda. Niet bepaald een promotie. Is het echt puur en alleen een geldkwestie? Dat de salarissen in Waalwijk voor voetbalbegrippen vrij karig zijn, is bekend. Maar zou Eloy Room in Deventer nu echt de potten kaviaar leeg zitten te lepelen?

Voor Frank van Mosselveld gloort er hoop aan de horizon. De lijst met werkloze Eredivisiespelers is enorm en op een gegeven moment zullen zij toch denken: beter een RKC-contract dan geen contract. Met types als Evander Sno, Daniel de Ridder, Wilfred Bouma en Dmitri Bulykin draait RKC weer moeiteloos mee in de middenmoot. Keeper Brian van Loo is ook nog altijd op zoek naar een nieuwe werkgever, maar die hoeft geen telefoontje vanuit Waalwijk te verwachten. De rare Tsjech deed het zaterdag best aardig.

– We vonden Van Mosselveld op Soccernews.nl.
– Leon Hutten komt uit het archief van ANP. 

Advertenties

2 Reacties op “WAT IS ER ZO VERSCHRIKKELIJK AAN RKC?

  1. Beste Kalusha,helaas heb je mi. slechts deels gelijk in je artikel. De ‘dertien-in-een-dozijnvoetballers’ die RKC gehaald heeft zijn misschien niet geschikt voor de vaderlandse voetbaltop, voor RKC zijn ze meer dan bruikbaar. Voetballers als Serginho Greene, Peter van den Berg, Khalid Boulahrouz etc. kwamen ook als ‘dertien-in-een-dozijnvoetballers’ binnen in Waalwijk en hebben daarna hun carriere een nieuwe impuls kunnen geven. Remy Amieux word in mijn ogen echter onderschat.

    Castelen en Rommedahl mogen dan ‘overjarig’ zijn, het blijven wel noemenswaardige voetballers. Voor de andere ‘noemenswaardige voetballers’ heeft RKC simpelweg de financiële middelen niet. En in tegenstelling tot Roda JC neemt RKC geen financiële risico’s meer. Er is een duidelijk salarishuis en als daarvoor genoegen genomen moet worden met de B-garnituur, dan is dat maar zo.

    Gratis tip voor dit seizoen: onder die ‘niet-noemenswaardige voetballers’ lopen nu ook Kenny Anderson en Jean-David Beauguel rond. Die kunnen dit seizoen best eens leuke dingen laten zien.

    Essentie van je artikel begrijp ik, maar er had meer ingezeten.
    (tot slot: Ramos en Van Peppen gingen voor het geld weg. Drost is absoluut geen geldwolf. Kon vorige zomer al weg, een veelvoud van zijn RKC-salaris verdienen bij Heerenveen en Groningen. Hij bleef bij RKC, omdat die hem niet wilde laten gaan)

  2. Ja! Voor sommige mensen (voetballers zijn ook net mensen) is het alleen een geldkwestie. Ik raad Brian van Loo trouwens wel aan om warm te blijven. Die Tsjech blijft raar, kan dus ook zomaar gaan blunderen, en wat er achter zit, is niet veel soeps.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s