BALLENOPDEBERG: Transferperikelen

mazuroNatuurlijk. De revival van de aloude derby tussen Oud-FC Wageningen en Oud-Vitesse is de blikvanger, het absolute hoofdaffiche van ons evenement op 13 september. Maar vergis u niet! De voorwedstrijd tussen Blogbroeders United en Royal Dutch Press is er ook eentje die op het scherpst van de snede zal worden uitgevochten. Want waar de oud-spelers van de retrospectieve rivalen in redelijke harmonie naar D-Day toeleven, zijn de koude-oorlogpraktijken rondom the battle of the fittest bloggers versus journo’s niet van de lucht. Kinnesinne alom, de beroepseer is in het geding. Want iedereen is journalist tegenwoordig. En dat er tussen de toch vaak jeugdige, geavanceerde bloggers meer retro-aanhangers zitten dan bij de toch al wat oudere heren van het gevestigde journaille, laten we hier maar even buiten beschouwing.

Zwart in actie 543064_205678706234686_2102596360_nMet name het journaille blijkt geen enkel middel te schuwen om de smadelijke nederlaag tijdens Indenbanvanabe te wreken. Al eerder bleek RDP in het geniep Jan van Halst te hebben benaderd om hen het bikkelen bij te brengen. Maar dat is nog tot daaraan toe. Nu echter bekend is geworden dat men een dubieuze rol heeft gespeeld in de transfer van Catenaccio.nl-sterverslaggever Pieter Zwart naar VI in een lafhartige poging om te tegenstander te verzwakken, is een grens overschreden. Of overigens de frêle, kwikzilverachtige (nu nog) blogbroeder daadwerkelijk een verzwakking is of dat hij, bij ‘monde’ van zijn toekomstige, balverliefde VI-collega Michel van Egmond ‘een van die bloggers was die naar de bal keken alsof ie elk moment kon ontploffen’, doet er even niet toe. Het gaat om het principe. Zoiets doe je niet. Midden in de voorbereiding overstappen naar de vijand, naar het establishment. Bovendien gaan er geruchten over zwart geldpraktijken en louche transacties. Zowel de toch ooit alom gerespecteerde journalist en tevens manager van RDP, de heer Edwin Struis, als de heer Zwart zelve zullen niet aan de onderzoeksjournalisten Knipping & Van Duren – nota bene ook al toekomstige collegae van de heer Zwart! – kunnen ontsnappen.

Abe op de schouders 423005_205679439567946_1847293404_nNaar verluidt is Blogbroeders United-coach Abe van den Ban in zijn buitenhuis in Hongarije in toorn ontstoken en heeft hij per direct verordonneert om Pieter Zwart uit de selectie te verwijderen. En gelooft u mij, er moet veel gebeuren om deze uiterst sympathieke, van vriendelijkheid snorrende man ontstemd te doen geraken. Maar er zijn grenzen, zelfs voor voetbalbloggers. U begrijpt dat de messen nu nog meer worden geslepen. Mocht de heer Zwart op 13 september in het prachtige RDP-retrotenue van FC Haarlem aan de voet van De Berg verschijnen, dan zal hij dan wel niet vogelvrij worden verklaard, doch wordt hem wel aangeraden zich goed te beschermen tegen de vrijwel louter uit XL bestaande voetbalbloggers.

Kortom, beste mensen: ook deze wedstrijd is alleszins het bezoeken waard, want de toon is gezet. Komt dat zien, komt dat zien!

– beide foto’s komen van https://www.facebook.com/indenbanvanAbe. Boven ziet u Pieter links in balletachtige pose. De onderste foto spreekt voor zich, maar toch: de winnende coach Abe op de schouders van blije blogbroeders.

4 Reacties op “BALLENOPDEBERG: Transferperikelen

  1. Maar is het toch eigenlijk niet zo dat als goede spelers vertrekken, dat meer zegt over de goede kwaliteit van het team waarvan vertrokken wordt, dan over de kwaliteit waar gaat worden aangetreden? VI? Wat is dat?

    Ik kom het wel aanschouwen op de Berg over 5 weekjes!

  2. Pingback: BALLENOPDEBERG – FC Wageningen revisited/update 3 |

  3. Pingback: BALLEN OP DE BERG: Update 4 | VOETBLAH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s