DE BATTLE BLIND vs BOILESEN

allardIk denk de laatste tijd vaak aan Daley Blind. Voordat er kamervragen gesteld worden: dat heeft niets te maken met homoseksualiteit. Wel met het respect dat hij het afgelopen seizoen (ook) bij mij heeft afgedwongen. Des te meer heb ik met hem te doen. Want er hangen donkere wolken boven Daley en daar is hij allesbehalve Blind (excuses, kon het niet laten) voor. Dat heeft alles te maken met die denderende Deen Boilesen. In de voorbereiding liet De Boer al optekenen dat Boilesen in twee jaar revalideren een echte kerel is geworden. Toen moet Daley het al hebben geweten. Vorig seizoen is alweer vergeten. Dit kon weleens lastig gaan worden.

2013-01-23 Training Ajax ToekomstToch begon Daley dit seizoen gewoon weer  in de basis. Logisch ook. Niet voor niets was hij vorig seizoen speler van het jaar. Door de supporters gekozen nota bene. Maar in de kleedkamer weet men inmiddels wel beter. We zijn nog maar koud onderweg en Daley is al twee keer gewisseld in wedstrijden dat het er om ging. Beide keren kwam die denderende Deen erin. Vooral de wissel afgelopen weekend tegen Roda, in de 84e minuut bij een 3 – 0 stand, was uitermate pijnlijk. Daley’s gezicht sprak boekdelen. Het hoofd ging vervolgens omlaag. Je linksback in de 84e minuut wisselen bij een 3 – 0 stand. Das niet logisch. Diezelfde linksback werd vorig jaar haast nooit gewisseld. Én speelde 34 wedstrijden. Dat doet pijn.

En toch begrijp ik De Boer ook. Het is geen geheim dat Frank fan is van Boilesen. En terecht, want Boilesen is een back met enorme potentie. Op papier een veel  betere  dan Blind. En Daley weet dat. En nog erger, hij voelt het. Niets is erger voor een speler wanneer je weet dat een trainer de ander eigenlijk beter vindt. Daley zal zich niet zomaar gewonnen geven. Hij bewees al vaker mijn ongelijk. Maar ik vrees deze keer het ergste. Want Voetblah was erbij toen Boilesen in 2011 op 3 april  thuis tegen Heracles nog voor rust zijn debuut maakte. Hij kantelde als invaller met zijn dadendrang de wedstrijd volledig en werd zelfs tot man of the match uitgeroepen. Niet veel later werd Ajax voor het eerst sinds 7 jaar weer kampioen. Met een ontketende Boilesen op linksback. Voor wie hij er tegen Heracles in kwam? Juist ja..

– Daley en Nicolai vonden we op Ajax.nl/Louis van der Vuurst

Advertenties

5 Reacties op “DE BATTLE BLIND vs BOILESEN

 1. Daley Blind: Voetballend uitstekend, verdedigend laat-ie zijn steekjes vallen. Krijgt meer tikken, dan hij er uitdeelt, en da’s voor een verdediger niet goed. Mag van geluk spreken dat hij bij Ajax voetbalt. Wanneer hij naar een club vertrekt die niet zo dominant speelt, komen zijn verdedigende gebreken nog meer naar voren. Hopelijk (zowel voor mij als Ajax-fan als voor hemzelf) blijft hij zijn leven lang bij Ajax. Want ondanks zijn gebreken, is hij ook uitermate constant. Je hebt er als coach geen omkijken naar. Inderdaad niet voor niets tot voetballer vh jaar verkozen door de supporters.

 2. Ik zou zeggen …laat Boilesen dat mooi uitvechten met Blind.
  Twee goede backs voor een positie/ dat is geweldig.
  Van Boilesen hebben we nog niet veel gezien , van Blind wel.
  Uitkijken met het ophemelen van Boilesen.
  Blind vind ik aanvallend aardig en verdedigend te matig.
  Ik wil een meespelende keiharde back zien.
  Hard is hij zeker niet.

  Zijn vader deelde al niet uit en Daly deelt al helemaal niet uit.
  Je mag als back best wel laten zien dat je er staat/een paar pittige overtredingen zijn haast een must.
  Een buiten moet bang van je zijn/passeren is gewoon plat-neus in het gras.
  Je moet op de grens van het toelaatbare spelen.
  Maar dat heeft met je karakter te maken.

  Maar laat Boilesen maar eens komen.
  Je hebt op die positie gewoon 2 goede backs nodig.
  iedere positie moet dubbel bezet zijn om kampioen te worden.
  Maar kijk eens naar de andere kant….die van Rhijn is ook geen geweldige back.
  De backs van PSV zijn beter en het centrum ook.
  Met of zonder Boilesen wordt PSV kampioen……..nu ook nog even AC Milan aan de zegekar binden.

 3. Zou me niks verbazen als De Boer ook eens een poging gaat wagen met beide spelers in de basis. Boilesen linksback en Blind als defensieve middenvelder.

 4. Boilesen geel vandaag met Jong Ajax tegen FC Oss en met 2-0 er af. Trouwens bijna 3500 toeschouwers daar vandaag!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s