CAMBUUR HUURT OOK LUIS SUÁREZ

catalaanBale-Suarez_original_crop_northGareth Bale en Luis Suárez domineren al weken, zo niet maanden, het voetbalnieuws. Iedere poep of scheet  wordt uitvergroot tot nieuws van wereldformaat. Van kwaliteitskrant tot tabloid, elke journalist verzint wel een excuus om één van beide spelers bij de horens te vatten. Zo gezegd kunnen we er dus niet omheen. Of we willen of niet. Iedereen met een gezonde dosis voetbalinteresse wordt daarmee geacht zich druk te maken over dan wel hun volgende werkgever, dan wel de starre opstelling van speler of club een transfer af te dwingen of juist tegen te werken.

Dat zal wel meevallen toch? Zelfs voor die die hard-supporter, waarvoor het vertrek van hun sterspeler twee maanden terug nog niet te verkroppen was, maakt de langslepende berichtgeving van speculaties de uiteindelijke transfer zelf een tot non issue. Het daadwerkelijke afscheid werd feitelijk al met de eerste zinspeling op vertrek genomen. Zie het als een verlengd ziektebed bij een ongeneeslijke ziekte. Niemand is gebaat bij dat soort valse hoop.

Helaas is het uitspreken van de wens voor een transferproces dat zich achter de schermen afspeelt bij voorbaat al tevergeefs. Onder het mom van eerlijkheid en transparantie brengen speler en club allerlei baatzuchtige berichten naar buiten. Die transparantie is natuurlijk een farce. Het enige doel is wederzijdse beïnvloeding. Zowel van de kopende en verkopende partij als van de speler zelf. Het nare is dat dit fenomeen zich niet beperkt tot enkel de grote clubs en grote jongens.

In iets wat door het leven gaat als SC Cambuur TV, hoorde ik onlangs Algemeen Directeur Gerald van den Belt een keer of dertien herhalen dat Cambuur niet eeuwig wacht op potentiële PSV-huurling Marcel Ritzmaier. “Ze moesten maar eens een beslissing nemen daar in Eindhoven”, aldus eenGerald van den Belt dreigende Van den Belt. Nog geen paar dagen later mocht Ritzmaier verkassen naar Friesland en trok Gerald zelfgenoegzaam ’s avonds een flesje rood open. Santé! Op de ontering van de journalistiek!

 – De afbeelding van Van den Belt komt van www.voetbalprimeur.nl

Luis en Gareth vonden we op www.bleacherreport.com

Advertenties

Een Reactie op “CAMBUUR HUURT OOK LUIS SUÁREZ

 1. Laten we wel wezen.
  Het gedoe rondom Bale en Suarez duurt wel heel lang.
  Maandenlang is het touwtrekken.
  En let op….uiteindelijk gaat het nu niet door.
  Ze worden wel verkocht maar nu niet.
  Het kweekt een hoop onrust.
  Als je Bale verkoopt voor 100 miljoen euro dan kun je zelf bij andere clubs gaan winkelen.
  Het heeft dus een sneeuwbal/SNOWBALE effect.
  Clubs moeten duidelijk zijn en onderhandelaars ook.
  Maar het is een schimmmenspel.
  Vaag, vaag en nog eens vaag.
  Het is gewoon zo dat het onderste uit de kan wordt gehaald.
  Bale/100 miljoen waar praten we over.
  Nog niets gepresteerd.
  Ik heb de balen van BALE en zijn onderhandelingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s