LAATSTE HORDE RICHTING KAMPIOENSCHAP PSV

kalusha

zakaria_bakkaliEen Marokkaanse jongere die wat gestolen heeft. Daar hebben wij kortzichtige Nederlanders het maar wat graag over. Het liefst heel erg uitgebreid en met een opgestoken vingertje. Dit weekend konden we ons hart weer ophalen. Zaterdagavond stal Zakaria Bakkali de show en tegelijkertijd het hart van iedere voetbalfan. En dus werden de krantenkolommen en de social media weer driftig volgeschreven met ’s lands lievelingstopic. Dit keer echter positief van aard en zonder vingertje. Verandering van spijs doet immers eten. Wat PSV betreft krijgen we de laatste tijd überhaupt andere kost voorgeschoteld. Zakaria Bakkali is niet de enige PSV’er over wie de loftrompet wordt gestoken. De algehele benadering van PSV is als een blad aan de boom omgedraaid.

Vooralsnog probeerden kritische voetbalkenners de jubelstemming rondom het piepjonge PSV nog ietwat te temperen, maar inmiddels is de euforie losgebarsten. Memphis Depay heeft Dries Mertens (wie?) doen vergeten en Georginio Wijnaldum voelt zich Marcus Aurelius sinds hij een band om zijn arm heeft. Een ingeklapte long in Amsterdam en een ingeklapte teamgeest in Rotterdam deden dit weekend nog even een welkome duit in het Eindhovense zakje. Tel daarbij op de beste transfer die PSV deze zomer deed (die van Marcelo naar Hannover 96) en je weet: de titel gaat naar Eindhoven.

ola-toivonen

Er is nog slechts één obstakel op weg naar het kampioenschap: Ola Toivonen. Ola Toivonen is als een hardnekkige pisvlek in een verder brandschoon matras. Deze Hans Klok op voetbalschoenen is liever lui dan moe. Tijdens drinkpauzes op de training stort hij doodvermoeid naar de grond en bij de warming-up loopt hij consequent achteraan. Hemeltergend. Als ik naar ongeïnspireerde Zweedse bagger wil kijken, dan huur ik wel een dvd’tje van ABBA. Stel dat die lusteloosheid overslaat op de rest van het team, dan verdampt het kampioenschap. Dus beste Ola, als je dit leest: Gör oss en tjänst, och avresa till Norwich City.

– Het plaatje van onze nieuwe held Bakkali komt van Voetbalprimeur.nl.
– De foto van Toivonen vonden we op PSVUltras.nl. 

Advertenties

5 Reacties op “LAATSTE HORDE RICHTING KAMPIOENSCHAP PSV

 1. Wat laatste horde ? Ze zijn nu toch al kampioen ? Die laatste horde is afgelopen weekend genomen. Michel Breuer.

 2. En wie zegt mij dat PSV deze vorm gaat vasthouden? Bruma heeft zijn eerste foutjes al gemaakt en Depay kan met zijn manier van spelen ook zomaar 3 wedstrijden achter elkaar k*t spelen. Maar dat er dan ook gewoon helemaal niks uit komt. Schaars draait goed in een goed lopend elftal, maar kan hij het elftal ook dragen? Wat te doen bij wegvallen van een vd verdedigers. Is de selectie breed genoeg.

  Mij is ooit gezegd dat je kampioen wordt door je slechte wedstrijden te winnen. Tot zover heb ik PSV nog geen slechte wedstrijd zien spelen.

 3. Met beide benen op de grond blijven.
  Marcello is weg en dat is een zege, Toivonen verdwijnt nog wel richting Engeland.
  Natuurlijk is er in dit jonge, prachtige team ruimte voor fouten.
  Dit hoort bij de opbouw en bij het leerproces.
  Het Belgische Marokkaantje stal afgelopen weekend de show.
  Maar liever dat hij de show steelt dan ergens anders iets steelt dat niet zijn eigendom is..
  Marokkanen komen eindelijk in een positief daglicht.
  Laten we genieten van de acties van Bakkali maar hij is er nog lang niet.
  Vormverlies, blessures …..hij gaat het allemaal meemaken.
  Maar laten we niet te veel Hosanna roepen.
  gewoon ingetogen genieten en een lange neus naar Ajax maken.
  Dat mam toch wel.

 4. Een hardnekkige PiSVlek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s