EEN VLAG OP EEN MODDERSCHUIT: Maarten Martens

WEEKEND-mazuroOp onze Eredivisie worden heel wat predicaten losgelaten. Mickey Mouse-competitie is wel de populairste, schat ik. Die ik overigens nooit goed heb begrepen, maar misschien kan iemand mij nog uitleggen wat dat irritante Walt Disney-piepmuisje met voetballen, laat staan competitie te maken heeft. Tombola, kinderspeeltuin of schiettent, het zijn benamingen die alle de toets der vergelijking glansrijk kunnen doorstaan. En als je dus van kinderlijk vertier, speels spektakel en ‘lach of ik schiet’-verrassingen houdt, dan kun je inderdaad je hartje ophalen bij ons voetbal op het ‘hoogste niveau’. Wie echter aan ‘hoogste niveau’ en aan ‘betaald voetbal’ ook nog enige eisen stelt, komt meestal bedrogen uit. Daarom durf ik gerust een twijfelachtig vaartuig aan het rijtje toe te voegen.

vlag en modderschuit jZ2UvmdR9Pu0FwiMcw6UWant kijkend naar Eredivisie-duels waan ik me doorgaans een passagier op een modderschuit die deel uitmaakt van een hele vloot. Een vloot van bedenkelijk niveau, inferieure kwaliteit, armzalige techniek, povere tactiek. Ik wil niet worden verrast door of als gevolg van fouten en gebrek. Ok, er is maar één Michel Breuer. Maar een bulk wannabe Breuers is teveel van het ‘goede’. Het Eredivisie-foutenfestival is net zo verrassend als de gastenlijst van een praatprogramma op de Nederlandse tv. Ik wil worden verrast door een geniale ingeving, een briljante actie, een fenomenale balbehandeling. Door boys als Bakkali dus. Door mannen als Maarten Martens dus.

Maar gelukkig is er zonder vlag geen modderschuit. Zonder Breuer geen Bakkali. Zonder Advocaat geen Cocu. Zonder Monteyne geen Martens. Want hoe lang hebben we het al niet zonder Maarten Martens moeten doen! De broze, briljante Belg. De frêle, fluwelen Flandriaan. Voorzichtigheidshalve houden we nog een slagje om de arm. Je weet het maar nooit met deze breekbare stylist. Maarten Martens w380.007f9_605b3c2bd30bd915f4ae108b40168381Toch, een paar geniale flitsen van Martens waren al genoeg om de vlag op de modderschuit te doen wapperen. Nooit begrepen waarom er nooit concrete interesse was voor deze klasbak. Tenzij de td’s van de absolute topclubs al vroeg hadden voorzien dat Maartens motoriek mankeerde. Kan het nog in deze tijd? Een carrière-boost gelijk Arnold Mühren, in meerdere opzichten zijn equivalent qua talent? Mühren was al 37 toen hij met Oranje het EK won. Martens telt nog pas 29 lentes, dus noteert u maar: Maartens Martens wordt met De Rode Duivels Europees Kampioen in 2016. Tenzij een wereldtitel volgend jaar in Brazilië roet in het eten gooit..

Advertenties

Een Reactie op “EEN VLAG OP EEN MODDERSCHUIT: Maarten Martens

 1. Maarten Martens is weer terug op de Nederlandse velden.
  Gelukkig…..die kunnen we niet missen.
  Mazuro beschrijf deze virtuoos al in een eerder stadium en ik ben het helemaal met hem eens.
  Onze modderschuit moet een (Belgische vlag) hebben.
  Als Martens nu eens verschoond blijft van blessures.
  Laat die jongen een jaar voetballen en AZ heeft 21 punten meer en de voorhoede telt 35 treffers meer.
  Naast AZ zal ook de nationale mannschaft van België profiteren.
  Dat is inmiddels al een puik team geworden.
  Daar win je zomaar niet van.
  Frankrijk ondervond het onlangs.

  Martens….van een uitgestorven ras.
  Geen Muhren want die speelde op het halfveld maar wel dezelfde fluwelen balbehandeling.
  Als hij in staat is te spelen dan komt er wat.
  Voor zo’n speler kom je naar het stadion.
  Zou een goede voor PSV zijn….ervaren rot die de kennis wel kan overdragen.
  Bakkali of Martens….dan toch Bakkali

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s