VOETBALLERS: DE NIEUWE GRAAIERS

publieksspelerDe competitie is drie ronden onderweg en zoals altijd zijn er verrassingen. De grootste waarschijnlijk in Zwolle en Rotterdam. De vraag is waar de verbazing het grootst zal zijn. Helemaal geen punten na drie wedstrijden is niet best, maar gezien Feyenoords tegenstanders tot dusver waren 9 punten bij voorbaat al geen zekerheid. Wat betreft de negen punten van PEC zijn eigenlijk alleen de eerste drie, uitgerekend behaald tegen Feyenoord, echt verrassend. De overige resultaten zijn in de huidige Nederlandse competitie niet zo vreemd. De grote vraag is natuurlijk wanneer de stand weer normaliseert.

Maar gaat dat nog gebeuren? Want je kunt als club nog twee weken met vertrekkende spelers worden geconfronteerd  en haal dan nog maar eens nieuwe. Deze zomer zijn er clubs met veel te veel geld en clubs die opeens enorm moeten bezuinigen, ingegeven door Financial Fairplay of doordat de suikeroom er klaar mee is. Die komen namelijk steeds meer tot de conclusie dat het zeer lastig is om in twee jaar een Champions League te kopen. Teleurgesteld en met een gehalveerde portemonnee nemen zij na een paar jaar alweer afscheid en laten de club achter met dure spelers en een lege kas.

De manier waarop er binnen de voetballerij over geld wordt gedacht en ermee wordt omgesprongen, wordt steeds stuitender. Madrid heeft enorme schulden, maar kan met steun van gesteunde banken meer dan 100 miljoen betalen voor Gareth Bale. Suleyman Kerimov besluit van de een op de andere dag de begroting van een club om te gooien en spelers in de uitverkoop te doen. Want hij betaalt, dus hij bepaalt. Maar Radamel Falcao spant de kroon. Met vele miljoenen naar AS Monaco gehaald, wil hij nu alweer weg omdat door een nieuwe wetgeving zijn netto salaris wordt gehalveerd. Het is ieders recht om te vluchten voor de belasting, maar het is de ultieme bevestiging dat het in het voetbal nog slechts om één ding draait: graaien, zo veel en zo snel mogelijk.

– De graaier komt van http://www.argusoog.org/spotprent-vd-week-wk-14-graaien/

Advertenties

2 Reacties op “VOETBALLERS: DE NIEUWE GRAAIERS

  1. Zou het geen vooropgezet plan zijn? Een rechtstreekse transfer van Atletico naar Real is te beladen, maar via Monaco zijn er minder problemen. Hij kan er ook niets aan doen dat hij eerst weggekocht wordt en dan ook nog eens geconfronteerd wordt met nieuwe belastingmaatregelen…

  2. Is het niet naïef om voetballers als de NIEUWE graaiers voor te stellen? Ik bedoel, grote graaiers zijn er altijd geweest onder voetballers, maar de tendens dat het merendeel erg belust is op het grote geld is al geruime tijd gaande. Overigens daartoe enorm gestimuleerd door de nog grotere graaiers, de voetbalmakelaars, en in de verleiding gebracht door de veel te gretig met grote contracten wapperende clubs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s