LIVE LIVE LIVE PSV-AC MILAN

Schermafbeelding 2013-02-03 om 19.14.17

22.35 We maken het hier af op 1-1. Een wedstrijd volgens verwachting met een leuk PSV en een gevaarlijk Milan. Te vrezen valt voor volgende week, een goed resultaat is echter ook niet uitgesloten. We gaan het zien… Voor nu dank voor uw aandacht!

22.32 Bij het scheiden van de markt een zeer knappe save van Zoet op een schot van Poli. Met de opvolgende corner roeit Mexes tamelijk episch over de bal.

22.29 Eindhoven is van 19 tot 27 oktober ook dit jaar weer gastheer van de Dutch Design Week. Inzending namens PSV is dit jaar de onderarm van Erik Pieters: een hallucinerende symbiose van huid en glas. Het zinsbegoochelende labyrint dat het verhaal van vorig seizoen naadloos (?!) vertelt: maximale puinbak maar – zeker bij winst tegen Milan – eind goed, al goed.

22.25 Nonde, we zijn niet de enigen die dit een machtige sport vinden!

22.23 1o minuten nog. Een lastige stand, toch lijkt PSV voor meer te gaan.

22.17 Tijd voor reflectie. Op de dag af 30 jaar nadat Kerwin Duinmeijer nabij de Dam in Amsterdam met een racistisch motief werd vermoord, zijn Kevin Prince Boateng, Mario Balotelli en Kevin Constant te gast in het Philips Stadion. Drie spelers die in het zeer nabije verleden nog onheus bejegend werden door supportende hersenlozen. Namens Frank.

22.13 PSV put vertrouwen uit de gelijkmaker en kan er wellicht nog meer uitpeuren in de laatste 20 minuten. Wakker blijven achterin is het devies.

22.07 Philip Cocu heeft er alles bijeen genomen in 040 toch een knappe slinger aan gegeven deze zomer. Wat wil je ook anders met zo’n voetbalvisie!

22.03 GOAL! Uit het niets komt PSV gelijk. Abbiati lost een lastige stuiterbal en Matavz is er als de kippen bij: 1-1!

21.57 Tijd voor de verjaardagen. 20 augustus, dan verjaart Youssef Hersi natuurlijk. En ook Klas Ingesson. In de galerij der vergeten voetballers gooien ze (nu al) hoge ogen.

21.53 De Milan-voorhoede is nog steeds aalglad. Eerst lobt El Sharaawy maar net voorlangs, daarna komt hij net niet aan een voorzet van Balotelli.

21.48 Helft nr. 2.

21.44 Omdat het moderne voetbal zichzelf toch wel opeet, doen de ekte ekte liefhebbers er goed aan te werken aan de voetbalwereld die ze wel willen zien. Inspiratie hierbij kunnen ze ontlenen aan Geert Grote. Zuiver in de leer, het eigen geweten belangrijker dan de leer van de kerk, wars van geld en opsmuk en misstanden aan de kaak stellend werkte de kloosterhervormer uit Deventer in z’n tijd aan veranderende instituties.

21.33 PSV doet zichzelf tekort en toch ook weer niet. Enthousiasme en leuk voetbal is goed, efficiëntie is beter. Weinig nieuws onder Nederlandse en Italiaanse zon dus.

21.31 Rust

21.27 Iker Casillas is inmiddels vaste wissel bij Real Madrid. Beter gaat hij snel om tafel met Julio Iglesias. Die weet als geen ander weet hoe je als keeper van Real een tweede carrière van de grond trekt. Off topic maar een zinnenprikkelend feit: Julio (van  1943) heeft in Jaime een broertje van 9 jaar en in Ruth een zusje van 7. Conclusie: de vader van Julio (en Jaime en Ruth, en tevens opa van Enrique) had potentie!

21.22 De PSV-storm steekt weer op. Eerst teistert Maher de vuisten van Abbiati, daarna de lat.

21.17 Het moderne voetbal mensen… wat moeten we er mee?! Het is als NUON, de NS of KPN: we willen er niet mee, maar we kunnen ook niet zonder.  Theo heeft ook geen oplossing, maar wil het volgende afspreken: we stoppen met kijken of we stoppen met zeiken.

21.12 De wedstrijd kalmeert wat. PSV doet zichzelf flink tekort met de achterstand hoewel Milan bloedgevaarlijk is.

21.06 Vorig jaar leek Tim Matavz toch vooral op de reïncarnatie van een slaappil. Nu bevalt hij prima!

21.02 Nog geen minuut later raakt Balotelli de lat. PSV zwijnt.

21.01 BOEM! MOKER! Depay verliest een duel van Abate die een puntgave voorzet bij El Sharaawy aflevert: 0-1.

20.58 De wedstrijd wordt geleid door Cüneyt Çakır, verzekeringsagent in Istanbul. In zijn stad wel maar branche geen crisis deze zomer.  Met name bij de schade-, brand- en levensverzekeringen heeft Cüneyt een prima kwartaal achter de rug.

20.54 PSV gast er lekker op los. Nu is het Wijnaldum die Abbiati test.

20.50 Nigel de Jong doet in minuut 3 precies wat Milan-directeur Galliani van hem verwacht: breken en slopen van Eindhovense enkels. Dr. Evil wist na de karate-WK-finale van 2010 genoeg: Nigel was niet alleen de naam van z’n vader, het was ook z’n voetballende evenbeeld die de Rossoneri weer terug moest brengen naar de wereldtop.

20.48 ZO! Flitsstart van PSV! Maher devieert een schot Matavz tot maar net langs de verkeerde kant van de paal.

20.47 Daar gaan we!

20.45 De opstellingen:

PSV Zoet; Brenet, Bruma, Rekik, Willems; Wijnaldum, Schaars, Maher; Park, Matavz, Depay

AC MILAN Abbiati; Abate, Zapata, Mexes, Emanuelson; Montolivo, De Jong, Muntari; Boateng, Balotelli, El Shaarawy

20.40 Hartstochtelijk klagend over het moderne voetbal, zitten we vanavond weer braaf klaar als de Champions League serieus begint. Dus. Hopend dat PSV met z’n gretige kinderklauwtjes een rake greep in de snoeppot van de UEFA doet. Zo niet, ook goed. Dan mag Eindje echt terug naar start. Nu vooral duimen voor de verrassing. Plezier!

Advertenties

6 Reacties op “LIVE LIVE LIVE PSV-AC MILAN

  1. Gaan jullie ook een live verslag doen van Krasnodar – Feyenoord zometeen?

  2. Dubbelop zelfs @Jeroen, dubbele dank dus, ook namens Theo Pagano.

  3. Ja ik dacht dat ik hem niet geplaatst had, maar hij had ff nodig zag ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s