OVER HET ROER VAN CAPTAIN JACK

maartenDe kijkcijfers geven geen noodzaak weer. Deze zondag vonden 747.000 mensen Studio Voetbal een betere slaapmuts dan het wereldbeeld van Wouter Bos. Maar voor hoe lang? Vijf blanke mannen van 50+ die  op een publiek net bewonderend filosoferen over PEC Zwolle, lachen om de ellende van ‘Bassie’ ten Rouwelaar en moeilijk kijken bij de groeistuipen van Memphis Depay, doen steeds schurender aan. Food for thought biedt de tafel van Jack nauwelijks. En juist dat geeft te denken. Met de op stapel staande bezuinigingen bij de NPO wiegt Studio Voetbal zichzelf langzaam richting het kerkhof der vergeten sportprogramma’s.

Jack_van_GelderDat is jammer. Heel jammer, want de maatschappelijke kant van het voetbal is relevanter dan ooit. De sport verkeert op veel vlakken in een deplorabele staat en met de toenemende rol die voetbalclubs in het maatschappelijk verkeer opeisen, is een kritisch en bevragend publiek oog juist zeer gewenst. Met inhoudelijk deskundige gasten en gedegen onderzoeksjournalistiek is een praatprogramma over voetbal op het publieke net in de toekomst dan ook meer dan ooit te rechtvaardigen. Met gemak is er een uur boeiende televisie te maken  vanuit een schier oneindig aantal invalshoeken.

Een snoepwinkel voor de ware journalist, dat is. Na de zondagse uitzending bekroop me echter een ernstig gevoel van overbodigheid. Dus heren, gooi dat roer om. De onderwerpen schreeuwen erom. Bovendien, de ijsberg kan weleens dichterbij zijn dan kapitein Jack denkt!

3 Reacties op “OVER HET ROER VAN CAPTAIN JACK

  1. Sinds wanneer is Ruudje Dil blank?

  2. Aanvulling op rijtje: de achterhaalde spelregels, afschaf buitenspel, invoering zuivere speeltijd, gebruik maken van beelden enz.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s