BALLENOPDEBERG – FC Wageningen revisited/update 3

WEEKEND-mazuroBODB-logo 998814_349614881832138_1569175337_nD-Day komt steeds dichterbij, vrijdag 13 september nadert met rasse schreden. Dus kunnen wij u nagenoeg het volledige programma presenteren, dat overigens niet zoveel afwijkt van het schema dat we u presenteerden in deze vorige update. Maar natuurlijk hebben we, zoals het de voorbereiding op een evenement betaamt, met een paar mee- en tegenvallers te kampen. Helaas is het Sierd de Vos niet gelukt om zich bij voorbaat vrij te maken, dus moesten we op zoek naar een adequate vervanger. En die hebben we gevonden in de karakteristieke persoon en  stem van Eddy Poelmann. Me dunkt een naam die past in het retro-element van dit unieke evenement!

Ook Jan Keizer zag van herhaling van deelneming af en we zijn nog naarstig op zoek naar een weliswaar onmogelijk evenzo parmantige, maar toch ook gerenommeerde verschijning. Mocht dit onverhoopt niet lukken, dan heeft de 80-jarige! Henk van Ettekoven zich bereid verklaard om, met assistentie, ook de zwaar beladen derby tussen Oud-FCW/WVV en Oud-Vitesse voor zijn rekening te nemen. ’s Mans autoriteit en strenge blik volstaan ruimschoots om de gemoederen op De Berg niet al te verhit te doen geraken. Want dat de messen almaar scherper geslepen worden, staat buiten kijf! ‘Oud’-Vitas heeft, naast de jonkies Hofs & Beuker, nu niet alleen ook nog een jonge (Ruud) Knol van stal gehaald, zelfs Ricky Hilgers, Bart Latuheru en Glenn Helder zijn opgetrommeld om de oude ‘vijand’ weerstand te bieden.

20De Oud-Bergbewoners moeten het noodgedwongen (m)eer in de kwantiteit zoeken en treden aan met een wel zeer brede selectie. Of we dat in fysiek opzicht letterlijk moeten nemen, weten we pas wanneer ze het veld betreden. Aan fox Jan van Halst is dit wel toevertrouwd, maar ook sluwe, oude vossen als Gerdo Hazelhekke, speler-trainer Rob McDonald, Willem Leushuis en Frits van der Klift zullen hopelijk hun streken niet zijn verleerd als onontbeerlijke wapens in de op papier ongelijke strijd. Naar verluidt zullen ze langs de lijn worden gesteund door een aantal Oud-FCW/WVV-cracks die helaas niet actief binnen de lijnen kunnen verschijnen.

We hebben al eerder vermeld dat we de voorwedstrijd tussen FC Blogbroeders en de Royal Dutch Press zeker niet uit moeten vlakken. De koude oorlog op dit front woedt hevig, getuige alleen al deze affaire op de transfermarkt. En wat te denken van de stiekeme actie van het journaille om Jan van Halst als coach aan te stellen?! FC Blogbroeders-coach Abe van den Ban wordt hier echter niet koud of warm van en bereidt zijn manschappen in alle rust voor op de clash der voetbalkennisgiganten.

Tussen de wedstrijden in gaan Jan van Halst en Nusport-journalist Edwin Struis serieus, maar niet heus de wedstrijden aan analyses, voor- en nabeschouwingen onderwerpen, plus nog wat interviews afnemen. Het wordt helaas geen retro meets Piero, omdat de voorzieningen ter plekke niet toereikend zijn. De aandachtige lezer zal hebben opgemerkt dat JvH echt aan de bak moet in zijn drievoudige rol als coach, analist én spelert. Wij mogen Jan dan ook zeer erkentelijk zijn voor zijn als vanouds onverwoestbare arbeidsethos.

dr. Ab Wit image-2958552Tot slot mogen drie bijzondere feiten niet onvermeld blijven. De officiële opening zal worden verricht door dr. Ab Wit, oud-voorzitter van FCW/WVV én founding father van de nacompetitie. De gesproken column wordt verzorgd door niemand minder dan de briljante AD-columnist Sjoerd Mossou. En het geheel zal worden omlijst door de unieke, muzikale optredens van Meindert Talma. Onze eigen premier zou zeggen, voorwaar een programma om je vingers bij af te likken!

15.30: Stadion open voor publiek.
16.15-16.30: Officiële opening retrovoetbalevenement Ballen op de Berg met en door dr. Ab Wit en organiserende voetbalblogs.
16.30-17.30: Wedstrijd Blogbroeders United – Royal Dutch Press (RDP). Ofwel voetbalbloggers versus voetbaljournalisten.
17.30-18.30: Pauzeprogramma met Jan van Halst, muziek en natuurlijk tijd voor bijkletsen met een biertje en een snackie.
18.30-19.30: Hoofdaffiche Oud-FC Wageningen – Oud-Vitesse.
19.45-sluitingstijd: Avondprogramma. Te beginnen met een welkomstwoord en praatje namens de Vereniging Vrienden Stadion de Wageningse Berg over Future Centre.
Verder presenteren wij u De Grote FCW/WVV Voetbalkennisquiz, een heuse talkshow, inclusief gesproken column van en door Sjoerd Mossou. Dit alles gelardeerd met muziek van een DJ en optredens van Meindert Talma.

Ps 1. Wij willen heel graag weten hoeveel publiek wij ongeveer mogen verwachten op 13 sept. Dus heeft u dit nog niet gedaan, geef dit dan svp even aan op https://www.facebook.com/Ballenopdeberg/events
Kunnen wij er een beetje rekening mee houden hoeveel ‘broodjes ballenopdeberg’ we in moeten slaan..

Ps 2. Tijdens het evenement en na afloop van de wedstrijden zullen de van een speciaal logo en handtekeningen voorziene COPA-ballen worden geveild. Hierover vindt u binnenkort meer informatie op https://www.facebook.com/Ballenopdeberg 

de dameskaart werd op de gevoelige plaat vastgelegd door onze onovertroffen huisfotograaf Marco Magielse
–  de ontmoeting tussen jong en oud, featuring dr. Ab Wit, komt van http://www.gelderlander.nl

4 Reacties op “BALLENOPDEBERG – FC Wageningen revisited/update 3

  1. Pingback: Voetbal voor liefhebbers | Niets is geheel waar, en zelfs dat niet.

  2. Helaas zijn inmiddels Bart Latuheru, Glenn Helder en Jhon van Beukering 😉 afgevallen. Maar daarvoor in de plaats komt tot onze grote vreugde niemand minder dan Huub Loeffen!!

  3. Pingback: BALLENOPDEBERG – FC Wageningen revisited/laatste update |

  4. Pingback: BALLEN OP DE BERG: Update 5 | VOETBLAH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s