HET VOETBAL IS DE WAANZIN VOORBIJ

cardoso

Waar voetbal op het hoogste niveau nogal eens oorlog heet te zijn, of – om in de woorden van wijlen Bill Shankly te spreken – nog veel en veel belangrijker is dan een zaak op leven en dood, daar zou je verwachten dat het op amateurniveau allemaal wat gemoedelijker toe gaat. Helaas heeft het verleden uitgewezen, dat er ook in jeugdelftallen, of diep in de zondag vijfde klasse, mensen rondlopen met een attitude alsof iedere beslissing bepalend is voor een grootste voetbalcarrière die nog altijd wordt nagestreefd. Mensen met korte lontjes, zoals Yassin D, die bijna een jaar na zijn aandeel in de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen aantoont absoluut niets te hebben geleerd. Het is een treurig stemmend beeld.

HoekvlagAan het begin van dit seizoen bracht Sjoerd Mossou al eens treffend onder woorden op welk een krankzinnigheid de voetbalwereld afstevent. Een winters WK in Qatar, 100 miljoen voor Gareth Bale en een totale leegloop bij Anzji Machatsjkala laten zien dat het topvoetbal onderhand alle realiteit uit het oog dreigt te verliezen. Ondertussen nopen geweldsincidenten op Nederlandse voetbalvelden de KNVB er toe zelfs teams uit de allerdiepste kelder van het amateurvoetbal op volstrekt kinderachtige wijze te onderwerpen aan een vernederend controletoneelstukje om te checken of er zich niet ergens een onverlaat zonder spelerspas schuilhoudt in een elftal. Het is niet minder krankzinnig dat in het amateurvoetbal zulke regels kennelijk nodig worden geacht.

Hoe belangrijk vinden we ons zelf nu eigenlijk? Tweeëntwintig spelers op een veld, die er samen negentig minuten lang een mooie wedstrijd van proberen te maken, meer zou het niet moeten zijn. Maar ondertussen is zelfs op trainingsavonden het eigenbelang zo groot, dat een trainingsveld al niet meer op volwassen wijze door twee clubs kan worden gedeeld. De Gemeente Arnhem gaf afgelopen week het enige juiste signaal aan kemphanen SC Oranje en VV Arnhemia die het niet eens werden over de verdeling van het veld. Een hek dwars over het trainingsveld om beide clubs te doordringen van hun totale achterlijkheid! Het voetbal is op vele fronten de waanzin voorbij. Gelukkig lopen er hier en daar nog mensen rond die zich dat maar al te goed realiseren.

Advertenties

5 Reacties op “HET VOETBAL IS DE WAANZIN VOORBIJ

 1. Hear, hear!!!

 2. Pfff, wat een drammerig zemelstukje. We gaan zaterdag weer lekker met de jongste jeugd de wei in. Net zoals vorig seizoen een wedstrijdje of 22 lekker ballen zonder enig gezeik of gedoe en met kereltjes die er ontzettend veel lol in hebben. Dát is godzijdank nog altijd het overgrote deel van de dagelijkse praktijk. Leve het voetbal!

  • Zou het niet zo kunnen zijn René, dat juist om deze inderdaad te koesteren te kunnen behouden, hier de zere vinger wordt gelegd op de plekken die dit kunnen bedreigen?

 3. Wat mij betreft is er veel te veel aandacht voor de negatieve uitschieters geweest de laatste tijd. Iedereen wordt een schuldgevoel aangepraat en je krijgt bijna het idee dat je blij moet zijn als je weer een weekendje voetbal zonder kleerscheuren hebt doorstaan. Maar goed, RESPECT voor Cardoso, hoor. 😉

 4. Niet te veel aandacht schenken aan de vervelende aspecten
  Bale ging toch wel/Anzi liep toch wel leeg.
  Die zaken moeten we niet groter maken.
  Kijk naar het jeugdvoetbal.
  Kijk naar Oranje dat zich kwalificeert voor Brazilië.
  Kijk naar Jong Oranje.
  IK denk dat er mee positieve zaken zijn dan negatieve,
  Tussen 2 haakjes …kijk naar Eindhoven…2e op de lijst en vorig jaar laatste.
  Hoe lang moet ik nog doorgaan.?
  Cardoso niet meer over schrijven.
  Dan krijg je ook prettige reacties terug.
  Het gezeur in de voetballerij ben ik zat.
  Daarom stop ik want anders ga ik ook meedoen en dat wil ik niet.
  IK wil dat Bakkali weer meedoet.
  Dan zie je spelvreugde.t

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s