VREDESONDERHANDELINGEN

WEEKEND-mazuro
Een nieuwe gastcolumn van Pieter Abrahams die letterlijk inspringt op de actualiteit. Voor Voetblah is dit het weekend van de supporter, zoveel is wel duidelijk. Veel leesplezier!

Doelman Remko Pasveer die tussen de Heracles-fans springt om een relletje met de aanhangers van Twente te sussen, daar mag ik graag naar kijken. Eerst een kopbal van Castaignos buiten de palen tikken, een minuut later kijk je recht in de wijd open gesperde pupillen van je eigen supporters. Ineens snap je de ophef over hasj, coke en pillen.
“Rustig jongens, hiermee helpen jullie Heracles niet.” Als een VN-inspecteur op de Gazastrook start je de vredesonderhandelingen.
“Ja, nee, hullie zitt’n met bier naar ons te smijt’n!” is het antwoord. Het schuim uit de bekken slaat meteen dood op de kaken. Een avond eerder, bij het concert van Jovink & de Voederbietels in de feesttent van Boekelo, was het nog het doel van de avond. Met bier gooien, lachen man!

jovink-en-de-voederbietels-tour-de-sjans-lyrics-d7efWe maken ons zorgen over het verlies tegen een groep elektriciens uit Luxemburg en de Bulgaarse vrienden van Misidjan, de stompzinnige redenering om warme gevoelens voor je eigen club gelijk te schakelen aan haat voor de tegenstander is een veel groter gevaar. Een Nederlandse topper zonder fans van de uitspelende partij; we zijn er al aan gewend. Vandaag speelt PSV in Eindhoven tegen Ajax. Vanwege een verbouwing zijn de supporters uit Amsterdam niet welkom. Het risico van een verkeerde blik in het Ajax-vak is te groot. Bovendien zijn de communicatieve vaardigheden van Kenneth Vermeer niet zo groot als die van Pasveer. De Ajax-goalie zal in het Philips-stadion niet over een reclamebord hoppen. Vermeer springt er bij een corner al niet tussen, laat staan tussen een opstootje op de tribunes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s