AANVALLEN IS MAKKELIJKER DAN VERDEDIGEN

publieksspelerSteeds vaker hoor je dat er in Nederland slecht verdedigd wordt. Wie echter de afgelopen week de Champions League keek, zag daar echter ook behoorlijk wat grote uitslagen voorbij komen. Veel doelpunten houdt in dat de aanvallers op dreef zijn, maar geeft ook aan dat er niet sterk verdedigd wordt. En aangezien er dinsdag geen Nederlandse ploeg speelde, kun je moeilijk zeggen dat wij het enige land ter wereld zijn dat niet kan verdedigen. Het probleem is dat wij denken dat verdedigen makkelijker is dan aanvallen. Want dat is pertinente onzin.

forumillustratieAls verdediger reageer je altijd op een beweging van de aanvaller. Het initiatief ligt dus bij de aanvaller. Die loopt weg of vraagt om de bal. Als de middenvelder van de tegenpartij de bal heeft, loop je als verdediger nooit weg bij je man. Je moet reageren en daarna handelen. Als verdediger ben je dus altijd in het nadeel doordat je de informatie later krijgt dan de aanvaller. De aanvaller weet al wat hij gaat doen voordat je dit als verdediger weet. Als aanvaller ben je dus leidend in het spel met de verdediger. Je kunt wel slim vrijlopen omdat je een verdediger een bepaalde kant op ziet gaan, uiteindelijk moet die verdediger altijd op jou reageren.

Aanvallers doen veel meer op intuïtie, het is een gave en minder een kwaliteit. Aanvallers zijn creatief en kunnen creëren. Niet voor niets laten ze zich minder sturen dan andere spelers. Onze bondscoach en veel nablaters vinden aanvallen echter moeilijker dan verdedigen. Maar aanvallen is veel makkelijker dan verdedigen, alleen minder mensen kunnen het omdat het een gave is. Reageren kunnen heel veel mensen, maar goed en op tijd reageren, kunnen er weinig. Alleen zijn we daar in Nederland nog niet achter. Maar willen we betere verdedigers opleiden dan moeten we inzien dat verdedigen moeilijker is dan aanvallen en dat we daar dus meer aandacht aan moeten besteden.

– Misschien wel het beste verdedigingsduo van Nederland ooit komt van http://feyenoord.netwerk.to/forums/HTML/forum21/126.php

Advertenties

Een Reactie op “AANVALLEN IS MAKKELIJKER DAN VERDEDIGEN

  1. Als je op voorsprong staat en de tijd dringt is verdedigen makkelijker dan aanvallen. Verdediger kan de bal gewoon wegroeien terwijl de aanvaller nauwkeurig te werk moet gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s