DE FIFA KAN DE @#!$?/! KRIJGEN!

allardParticipatiemaatschappij. Dat is hét woord van 2013. We moeten meer zelf gaan doen. En er niet meer op vertrouwen dat de staat alle zaken voor ons regelt. Nou Willem, Mark en Diederik, ik heb nieuws voor jullie. We willen niet eens meer dat de staat alles voor ons regelt. En weet je waarom? Omdat we het niet meer vertrouwen. Dat is overigens allesbehalve nieuws. Het failliet van niet-transparante multinationals, bonden, concerns en corporaties is al langer onvermijdelijk. Want wie de afgelopen jaren een beetje om zich heen heeft gekeken, ziet dat mensen het niet langer meer pikken. En dus het heft in eigen hand nemen. De oude wereld maakt al langer plaats voor een nieuwe. Voor eentje die eerlijker is. En leuker.

imagesZo is er met bitcoins een nieuwe munteenheid als antwoord op het corrupte bankwezen, worden lokale voedselketens opgezet als antwoord op de bio-industrie en massaconsumptie, kan ik de auto van mijn buren huren via WeGo en moet de reisbranche, zonder OAD weliswaar, een antwoord zien te vinden op Air BnB. Gek genoeg is die ontwikkeling in het voetbal nog ver te zoeken. Dat terwijl er haast geen groter corrupt bolwerk bestaat dan de FIFA. Matchfixing is inmiddels op grote schaal bewezen, innovatie wordt aan alle kanten tegengehouden, geldbeluste Russen of sjeiks nemen clubs zonder blikken of blozen over en de Champions League is een grote luchtbel die de verschillen tussen clubs alleen maar groter maken. Ondertussen voetballen we nog steeds op één manier en wanneer de KNVB of godbetert de FIFA dat wil.

Wij, jij en ik gaan daarom de boel zelf regelen. Niet alleen maar roepen dat het beter kan of moet. Maar het ook daadwerkelijk doen. Tenminste als je er hetzelfde over denkt. De eerste stap zetten door wedstrijden te voetballen volgens andere, leukere en betere regels. Opzouten met buitenspel, intrappen in plaats van ingooien. Én we voeren de self-pass in. Direct indribbelen wanneer de scheids fluit. Zodat je geen tijd meer hebt om te zeiken op diezelfde scheids. Kan dat gewoon? Waarom niet? Er zijn genoeg kunstgrasvelden en genoeg mensen die gewoon zorgeloos een potje willen voetballen. O ja, wij lassen wel een winterstop van 2 maanden in. En gaan voetballen in de zomer. Wanneer de zon schijnt. Erna, in de kantine, zorgen we voor goed eten. En een vet programma. Verdomme, dat klinkt toch schitterend. Who’s in?

Geïnteresseerd in een voorproefje? De Avantgarde Cup

Advertenties

Een Reactie op “DE FIFA KAN DE @#!$?/! KRIJGEN!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s