INVESTERINGSFONDS MAAKT VOETBAL FAILLIET

publieksspelerFC Twente overweegt om samen te werken met de Doyen Sports Group. Een investeringsmaatschappij die als volgt werkt: zij financieren de komst van een speler en in ruil daarvoor hebben zij recht op een bepaald percentage van de transfersom bij een doorverkoop. Een mooie kans voor de Tukkers om spelers te halen waar je eigenlijk geen geld voor hebt, een grote bedreiging voor de voetbalsport. Investeringsmaatschappijen hebben namelijk maar één doel: veel geld verdienen. Voetballers zijn handelswaar geworden. Inkopen voor weinig, verkopen voor veel. Aan wie, maakt de investeerder niet uit. De betaler bepaalt, niet de speler. Een moderne vorm van mensenhandel, die moreel verwerpelijk is.

De_Bazel_Amsterdam_NHM_Nederlandsche_Handel-MaatschappijDaarnaast creëren investeringsmaatschappijen een markt waarin het niet gaat om de handelswaar, maar om de transactie. Een speler zo vaak mogelijk verkopen, levert de investeringsmaatschappij het meest op. Doel is niet om een team sterker of speler beter te maken. Consistent beleid voeren als club en bouwen aan een basis worden onmogelijk doordat een externe partij bepaalt wat er met jouw spelers gebeurt. Clubs leggen hun toekomst in handen van mensen zonder enige binding met de club.

Maar het belangrijkste is dat de geloofwaardigheid van de sport eraan gaat. Want investeringspartijen met spelers bij verschillende clubs hebben een uitgelezen mogelijkheid om wedstrijden te beïnvloeden. Een grote bedreiging voor het voetbal, waarbij de geloofwaardigheid en oprechtheid van de sport in het geding is. En juist die geloofwaardigheid is voor FC Twente zo belangrijk. Want de Enschedeërs zijn voorloper op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid. De club wil diep wortelen in de samenleving waarvan zij deel uitmaakt en van daaruit sociaal-maatschappelijk bezig zijn. Maar wat is de waarde van al die maatschappelijke initiatieven als je samenwerkt met partijen waarvan het zeer discutabel is of zij het beste met het voetbal en alle liefhebbers voor hebben?

– de entree van de Nederlandsche Handelsmaatschappij komt van wikimedia.org

Een Reactie op “INVESTERINGSFONDS MAAKT VOETBAL FAILLIET

  1. Pingback: MESSI VOOR ADIDAS PEPERDURE RECLAMEZUIL |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s