AC MILAN KEN NIET WINNEN VAN HET CLICHÉ

cardoso

AC milan

Voetbal lijkt na jaren van evolutie nog altijd een overzichtelijke sport. Britten stropen altijd en overal de mouwen op. Van Duitsers heb je pas gewonnen als ze in de bus naar huis zitten en Italianen kennen niet van je winnen, maar je ken wel van ze verliezen. Het zijn de geijkte clichés en het zouden geen clichés zijn geworden als er geen kern van waarheid in zou zitten. Toch schuilt er in dergelijke gemeenplaatsen wel het gevaar van een self fulfilling prophecy. Ook Jeroen Grueter, commentator van dienst bij Ajax – AC Milan, schotelde zijn publiek op dinsdagavond weer een voorspelbare keur aan voetbalwijsheden voor.

Zo was daar Ricardo Montolivo die, eenmaal in het nauw gedreven door twee Ajacieden, gretig op zoek ging naar een Amsterdams been. Een ‘gelouterde speler’ heet je dan te zijn, in het vocabulaire van Jeroen Grueter. Toch denk ik niet dat Lasse Schöne, die het gretig naar de grond gaan inmiddels heeft geïncorporeerd, voorlopig in aanmerking zal komen voor het keurmerk ‘gelouterd’. Ook voorafgaand aan de wedstrijd werd de kijker er nog even fijntjes aan herinnerd dat we hier toch wel met een door de wol geverfde ploeg te maken hadden. Evenwel meen ik mij te herinneren dat AC Milan, na het aantrekken  van trainer Allegri in 2010, op het gebied van voetbalervaring toch een behoorlijk jasje had uitgedaan, om maar eens een cliché te gebruiken.

Maar als Ajax, PSV of willekeurig welke vaderlandse club de degens kruist met een stel Italianen, dan moet het vooral overzichtelijk. En toegegeven, het publiek gaat hier vrolijk in mee. Hij is pas 23 en vorige week liet hij zich nog als een kind verleiden tot een uitbarsting die hem wederom een schorsing opleverde. Tegen Ajax was het opeens weer uiterst professioneel hoe Mario Balotelli tegen Mike van der Hoorn een penalty versierde. Mario BalotelliDe Italiaan heeft kennelijk een zeer steile leercurve. Over drie weken mag Ajax het opnieuw proberen tegen Celtic. Dat wordt de mouwen opstropen en de Schotse storm trotseren. Van clichés heb je immers pas gewonnen als ze in de bus terug naar huis zitten.

Advertenties

7 Reacties op “AC MILAN KEN NIET WINNEN VAN HET CLICHÉ

 1. Wat was Jeroen Grueter slecht zeg in zijn commentaar rond de onterechte penalty.

 2. AJAX heeft dit seizoen al 3x een strafschop tegen gekregen voor lichtjes shirtje vasthouden. Een vergrijp waar vrijwel nooit voor wordt gefloten. Leroy Fer trok zondag het shirt van een Stoke-tegenstander bijna uit en de bal ging niet op de stip. ’t Is allemaal willekeur.

 3. Het wordt de hoogste tijd voor een tussenstraf tussen niets en een strafschop. Veel lichte overtredingen of overtreding in de hoek van de 16 zijn het niet waard om te honoreren de veel te zware straf van een strafschop (en een dus vrijwel zeker doelpunt). Daarom fluiten veel scheidsrechters maar niet bij een licht vergrijp. Sommige scheidsrechter fluiten soms in ene wel naar de letter van de wet waardoor er veel willekeur is.
  Een mooie tussenstraf zou zijn 2 stippen, een op 11 meter en een op 22 meter. Of een gewone vrije trap. Of iets anders, maar niet de bijna niet te missen strafschop.

 4. Bij een licht vergrijp dus een strafschop vanaf bv 22 meter.. Of een shoot-out oid.

 5. Je kan in principe in de 16 ook een indirecte vrije trap geven voor lichte vergrijpen. In de praktijk wordt dit zelden gedaan.

 6. Die strafschop is niet het belangrijkste.
  Je speelt gelijk doordat je niet kunt winnen van die Italianen.
  Dat is altijd al zo geweest.
  De tem catenaccio dateert van de tijd van Fachetti en Robert Bonigsigna.
  Italianen spijkeren de zaak achter dicht en loeren op de counter…toen met Mazzola en nu met Ballotelli.
  Ajax heeft 70% balbezit en Milan de rest.
  Ajax heeft 1 punt en Milan de rest.
  Hoorn maat een foutje en Balotelli lacht zich kapot over zoveel geklungel van de onervaren verdediger.
  Zie je het verschil.?…..valt iedere keer uit in het voordeel van die spaghettimannen.
  Wij Nederlanders moeten ons beter bewapenen….iedere keer lopen we in de Italiaanse fuik/val.
  Dat is naïef/stom.
  Van Gaal zou zeggen….dat is gogme/boerenslimheid.
  Veel spelers missen de slimheid en gewiekstheid van Johan Cruijff in zijn goede jaren.
  Een goede voorbereiding/wedstrijdanalyse/het houden aan afspraken en weg worden ze gespeeld.
  Als een fles spumante valt de defensie om.
  Proost, we winnen eindelijk 1 keer van de Azurri,

 7. Ook de Turken zijn genaaid gisteren. Weer een schandalige strafschop voor italianen. Bedriegers. Videoref hoognodig! Maffiabaas platini word wakker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s