KENNETH PEREZ KAN BETER GAAN GOLFEN

cardoso

Hoe ga je het veld op als je er op zaterdagmiddag achter komt dat Kenneth Perez je directe tegenstander zal zijn? Ben je dan overdreven aardig? Loop je juist een stapje extra, omdat je wilt laten zien je met een oud-prof te kunnen meten? In september werd het Kenneth Perez in elk geval allemaal even te veel en zit hij nu een schorsing uit van tien wedstrijden voor het uitdelen van een elleboogstoot. Let wel, Kenneth Perez speelt inmiddels in de Zaterdag Vierde Klasse bij BVV ’31 in Blaricum. Het gros van de Perez omringende spelers kan er zogezegd geen hout van.

Kenneth_PerezIn Amsterdam loop je, als je op zaterdag op bescheiden niveau voetbalt, de kans om tegen een elftal van AFC te spelen waar in de loop der jaren aardig wat oud-profs hun opwachting maakten. Aron Winter zette op het middenveld de lijnen uit, Marco van Basten strooide met fijne passes, Stanley Menzo was het laatste slot op de deur en daarnaast mocht John van Lottum laten zien dat hij ook zonder racket best met een bal uit de voeten kan. Het zijn de krenten in de pap voor iedere goedwillende amateur. Natuurlijk trek je dan net dat sprintje extra en natuurlijk zoek je met bal je oude idool toch even op in de hoop op een panna.

Voor de oud-profs daarentegen is het een sterke les in relativering. Omringd door spelers die met een grenzeloos enthousiasme een bal in de sloot schoppen die jij met één voetbeweging had kunnen promoveren tot een splijtende pass. Een tik op je enkels krijgen, niet omdat je tegenstander heeft gezworen dat je de halve finale van de Europa Cup 1 niet zult overleven, maar gewoon omdat hij tien kilo te zwaar én twee seconden te langzaam is. Kenneth Perez toonde zich in zijn profcarrière al een soms over de schreef gaande driftkikker. Een assistent-scheidsrechter in de Amsterdam ArenA uitmaken voor ‘kankerneger’ is al weinig reclame voor het voetbal. Tegen SEC uit Soest liet Kenneth Perez zien ook de wetten van het amateurvoetbal niet te begrijpen. Dan kun je beter gewoon gaan golfen.

de foto van Kenneth Perez is gemaakt door Paul Blank

6 Reacties op “KENNETH PEREZ KAN BETER GAAN GOLFEN

 1. Hohohoho: wat moeten wij met zo’n malloot op de golfbaan? Het moet niet gekker worden, hoor.
  Wat niet goed is voor het voetbalveld: “stuur maar ’n golfbaan op”…….

  Hij lijkt me absoluut in staat om, wanneer ie ’n putt van 30 cm. mist, z’n medecompetitors (uhm: medespelers) op z’n minst hiervan de schuld te geven en daarna uit te halen met ’n ijzer 7 teneinde een diepe wond op één of ander scheenbeen te veroorzaken.

  Néé meneer Cardol, u maakt het té dol……

  Ik schrijf u dit namens de met grote spoed en terstond opgerichte werkgroep “Verontruste Golfers”.

  En ik waarschuw u: wanneer dit artikel een vervolg krijgt en we God-betere-het ook nog eens Berry van Aarle “aanbevolen” krijgen, dan, ja dan begin ik een tegenblog: “GOLFBLAH”.

 2. Wat is er toch in Godsnaam mis met Berry van Aerle?? Die wordt overal als onderdeurtje neergezet, gebruikt als summum van stupidity. Theo Maassen droeg daar aan bij, weet ik, maar lopen we allemaal mee met die lolbroek waar ik overigens meestal over in een deuk lig? Theo’s visie was satirisch. Berry is misschien niet de meest slimme ex-soccerraar, maar is een fantastische gozer, en nog steeds waardevol voor PSV!!!! En als hij wil golfen…….. er is vast wel ergens een uurtje vrij waarin hij zonder collega’s en publiek, risicoloos z’n balletje kan slaan door kantineramen of waar dan ook.

  • Beste Gerrit: je krijgt van mij gelijk gelijk…. helemaal gelijk.

   Ik heb na veel research, aandringen en bellen ’n tee-time voor Berry kunnen bemachtigen op the Nova Zembla Cold Course op 14 januari 2014 .
   Verder zat alles hier in de regio vól….jammer.

 3. @Gerdo
  Ik had gehoopt dat ze op de golfbaan zo tolerant en wellevend zouden zijn, dat ze ook Kenneth Perez een opvoedingscursus willen geven.

 4. Beste Tim,

  misschien kan Kennieth samen met Berry naar dé topbaan op Nova Zembla: the Cold Course.
  Het schijnt er vooral in januari héél mooi te zijn met veel vergezichten.
  Ikzelf kan die dag helaas niet…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s