IN MANCHESTER IS HEIMWEE HOT

catalaanManchester_City.svgHet aannamebeleid van Manchester City wordt bovengemiddeld vaak onderworpen aan kritiek. Logisch ook, want zelfs voor de fans is het ieder jaar maar weer de vraag waarvan en van wie ze precies fan zijn. Schizofrene bedoeling als je het mij vraagt. Die gasten kunnen nooit lekker kankeren op een puik presterende tegenstander. Dikke kans namelijk dat ie het jaar erop in het lichtblauw van de Citizens rondhuppelt. Het motto van de club ‘Superbia In Proelia’, ofwel ‘Pride In Battle’, kunnen ze derhalve gerust onder het logo weg-typexen. Hun echte strijd speelt zich af in zomer- en winterstop; daarmee dus niet op het speelveld, maar op de transfermarkt.

Maar goed, dat wisten we al wel. Schokkender is het amateurisme dat met de investeringen gepaard gaat. De kracht van een vreemdelingenlegioen zit ‘m in de zelfredzaamheid en het aanpassingsvermogen van zijn krijgers. Dat een speler goed kan voetballen, zou in het geval van City slechts een voorwaarde moeten zijn. Daarnaast bezit hij idealiter allerlei competenties die weinig met voetballen, maar meer met sociaal vermogen te maken hebben. Makkelijk kunnen bewegen in een sterk wisselende groep, om kunnen gaan met mensen van een verschillende culturele achtergrond en vooral zonder moeite lange periodes alleen kunnen zijn in een neerslachtig stadje.

Dat klinkt als gesneden koek voor een voetballer. Toch niet voor een opvallend rijtje spelers dat eerder en onlangs te Manchester neerstreek. Na homesick Carlos Tévez, inmiddels verkast naar de Oude Dame in Turijn, trok Manuel Pellegrini nota bene Jesús Navas aan. Deze moedige man  heeft niet ‘slechts’ een hang naar thuis, maar lijdt aan een ernstige, chronische vorm van heimwee. Afgelopen weekend stelde Fernandinho vasthomesick-illus_opteenzelfde ziektebeeld te ervaren. Voornaamste reden: hij verstaat geen Engels. Dat is niet alleen sociaal onhandig, maar voetbaltactisch zelfs ongehoord. Elk jaar een dozijn nieuwe spelers kopen is nog tot daaraan toe, maar zorg er dan in ieder geval voor dat het geen spelers zijn die minimaal drie jaar nodig hebben om een beetje te aarden.

Of is het gewoon allemaal de schuld van die verschrikkelijke industriestad?

– Het logo komt van Wikipedia

– De heimwee-illustratie vonden we op www.dannaww.wordpress.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s