KRUIP IN HET HOOFD VAN MARC OVERMARS

Stel je voor, je hebt een vermogen op je bankrekening staan. Eentje waardoor je in principe nooit meer hoeft te werken tenzij je 25 Ferrari’s koopt of Glenn Helder heet. Dat vermogen heb je bij elkaar gesprokkeld dankzij voornamelijk één werkgever. Daar heb je het uitstekend gedaan. Vanaf dat moment was je naam gevestigd en kon het harken beginnen. En dus deed je dat. Terecht ook. Zou ook ik hebben gedaan. In meerdere opzichten was én ben je rijk. Want je bent op plekken geweest waar de meeste jongetjes, mannen en sommige vrouwen alleen maar van dromen.  Zelfs hing  je als poster aan de muren van slaapkamers. Je leefde zuinig en had bovendien het zakelijke instinct om te investeren. We kunnen gerust vaststellen dat je een schitterend leven hebt.

Nu heb je zoveel geld dat je het niet meer op krijgt. Nadat je zo’n beetje elke golfbaan van de wereld hebt gezien, besluit je toch om maar eens anderszins aan de slag te gaan. Godzijdank kun je daar selectief in zijn. Het moet natuurlijk wel een beetje leuk blijven. Eerst ga je daarom wat ervaring opdoen bij je allereerste werkgever. Daar kun je nog op je bek gaan en tegelijkertijd het vak leren. Best ontspannen eigenlijk. Maar verdomd, na een paar jaar lekker ontspannen werken gaat de telefoon. Die ene werkgever die ongeveer 20 jaar terug jouw springplank was, klopt bij je aan. Of je hen wilt helpen. Want laten we wel wezen, ondertussen ken je de wereld waarin je rijk bent geworden van a tot z. Je kent alle spelletjes, snapt hoe er gehandeld wordt en weet wat er te halen valt. Je voelt je vereerd dat je eindelijk wat terug kunt doen. Totdat je gevraagd wordt hoeveel je wilt verdienen………..

20101125171732-Go_Ahead_Eagles_Marc_OvermarsIk stel me zo voor dat Marc Overmars ongeveer in bovenstaande situatie heeft gezeten. Go Ahead was zijn eerste liefde, bij Ajax werd hij groot en daardoor bij Arsenal en Barça heel erg rijk. We kunnen rustig stellen dat hij enorm zijn best moet doen om zijn geld nog op te maken. Stel je nou eens voor dat je in zijn positie een salarisonderhandeling voert. Onthoud ook nog even dat je degene die tegenover je zit best veel verschuldigd bent. Wat vraag je dan? Wat is dan fair? Wat voelt goed? Natuurlijk wil je beloond worden voor hetgeen je doet. Een Technisch Directeur bij Ajax is een pittige baan. Het kost je veel tijd die je niet op de golfbaan of bij je gezin kunt doorbrengen. Maar eigenlijk interesseert dat geld je niet zoveel. Zou jij je dan ook niet bezwaard voelen als je uiteindelijk € 440.000 opstrijkt………….?

– de foto van Marc vonden we op http://www.jupilerleague.nl

Advertenties

4 Reacties op “KRUIP IN HET HOOFD VAN MARC OVERMARS

 1. Dit is toch niet serieus he? Had je dan gedacht dat Marc Pro-Deo aan de slag zou gaan? Sommige mensen leven alle schulden bij elkaar, anderen hebben het idee dat ze het geld mee naar boven mogen nemen. Marc behoort tot de laatste categorie. Het heeft ook totaal geen zin om hierover een kritische kanttekening te plaatsen. Dat is al zo oud, en die mensen zullen echt niet veranderen. Die hebben schijt aan jou en aan jouw mening, en zijn alleen geïnteresseerd in het aantal nullen op hun (Zwitserse?) rekening.

  Maar ik zal die 440.000 even in perspectief plaatsen voor je. Voor Ajax betekent dit salaris ongeveer 1500 seizoenkaarthouders. Dat is ongeveer 3%. Stel dat Marc het wel pro-deo zou doen, zouden ze misschien het salaris kunnen ophoesten van één bankzitter. Ga je de oorlog ook niet mee winnen. Om het salaris van Marc te kunnen betalen, moeten ze 72 minuten in de CL uitkomen. Als Marc zijn salaris gelijk zou verdelen over alle leden van de supportersvereniging van Ajax, zouden zij allen 5 euro krijgen. Wooptiedoo.

 2. Ajax is een bedrijf dat net als andere bedrijven voor zijn werknemers naar kwaliteit en waarde betaalt. Als zij voor een goede TD € 440.000 over hebben, en Marc vragen dit in te vullen omdat hij in dat plaatje past, wie zou hem dan niet voor gek verklaren wanneer hij het wél zou doen maar dat geld niet aan zou nemen? Werk is werk en moet betaald worden. En als het goed is levert Marc’s werk Ajax per saldo geld op. Zo werkt het nu eenmaal. Door te betalen binden ze iemand ook meer, kunnen wat meer eisen, etc. Dat valt totaal weg bij een pro deo medewerker!

 3. Waarom praten jullie alleen over geld.?
  Dat is het enige dat Overmars genoeg heeft.
  IK stel vraagtekens bij zijn capaciteiten.
  Kan hij de beoogde functie bij Ajax wel invullen?
  Is hij goed genoeg.?
  Ik weet niets over zijn opleiding dus ik kan niet oordelen maar wel twijfelen.
  Datzelfde had en heb ik bij Van der Sar.
  Een topspeler is geen topmanager.
  Overmars heeft het maatschappelijk prima gedaan.
  Geld maakt geld en dat motto heeft hij goed toegepast.
  Nu moet ik zeggen dat er gelukkig steeds meer goed opgeleide voetballers komen.In de tijd van Sjaak Swart waren het louter stommeriken die over het veld hobbelden.
  Even kijken hoe de affaire Overmars zich ontwikkelt.
  Nu moet tik toch bekennen dat ik Overmars in zijn voetbaltijd niet altijd de slimste vond.

 4. Het lastige met een discussie over geld is, is dat je er nooit uitkomt. Was 200.000 wel goed geweest? Twee keer modaal misschien? Wat is een passende beloning. Vergelijkbare managers pakken misschien wel een paar ton meer. Onmogelijke discussie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s