ZONDER PASSIE GEEN PASSIE

publieksspelerSinds dit seizoen stuiten amateurvoetballers op een autistische KNVB. Iedere zaterdag en zondag staan volwassen dames en heren tien minuten eerder op het voetbalveld omdat de scheidsrechter de spelerspassen fysiek moet controleren. Daarnaast dient bij iedere wissel de pas van de speler die het veld betreedt aandachtig te worden bekeken. In competities waar vijf keer gewisseld mag worden, leidt dit laatste tot veel vertraging. Scheidsrechters klagen erover. Spelers vinden het onnodig. Maar ja, we hebben het er een beetje zelf naar gemaakt en de bond hoopt hiermee de verruwing tegen te gaan.

Het merendeel van de mensen op het veld lijkt de controle onzinnig te vinden. Maar waarom? Stel je er gewoon op in dat je tien minuten eerder op het veld moet staan en dat de tweede helft door de wissels iets langer duurt. Want dat de pascontrole nodig is, bleek afgelopen weekend wederom in Amsterdam. Daar stelde Sloterdijk zeer waarschijnlijk een speler op die bij een andere Amsterdamse club speelt. Kortom, een niet-speelgerechtigde speler stond op het veld. Dat dit nog gebeurt, geeft aan dat we er met de pasjescontrole kennelijk nog niet zijn.

Natuurlijk lijden in dit geval de goeden onder de kwaden, maar laten we juist hopen dat die kwaden er snel uitgevist worden. Dat die teams bijvoorbeeld niet voldoende mensen op de been kunnen brengen en daarom uit de competitie stappen of worden genomen. Maar dan moeten scheidsrechters wel consequent de passen blijven controleren.  Alleen dan heeft het daadwerkelijk effect. En dat betekent dat we nu inderdaad ieder weekend even door de zure appel heen gaan bijten. Als we daardoor over een jaar een situatie hebben gecreëerd waarin de kans op excessen (veel) kleiner is geworden, zie ik alleen maar winnaars. En misschien, heel misschien vinden we het dan zelfs wel een goed idee.

De zure appel komt van www.blog.seniorennet.be

Advertenties

Een Reactie op “ZONDER PASSIE GEEN PASSIE

  1. Stomme actie van die de Weij!!!! Een Ajax-speler nota bene. Dáár zullen ze er ook niet blij mee zijn. Die club…..die naam staat me nog bij, van wat ook alweer….. tja, door deze en dit soort clubs is die pascontrole helaas noodzakelijk inderdaad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s