LEKKER PROFITEREN VAN TURKSE HEKSENKETEL

kalusha

Turkije – Nederland. In de diverse voorbeschouwingen werd één uitdrukking te pas en te onpas gebezigd: heksenketel. “Pas op hoor, het is daar in Turkije een onophoudelijke heksenketel!” Wij Nederlanders waren er met zijn allen ontzettend bang voor en waren maar wat opgelucht toen we gisterenavond een 0-2 zege over de streep trokken. Maar waar komt in hemelsnaam die stelligheid vandaan dat zo’n heksenketel in ons nadeel zou werken? Wat is een heksenketel überhaupt? Laten we de Van Dale er eens bijhalen.

hek·sen·ke·tel (de; m; meervoud: heksenketels) 1 plaats waar de toestand onrustig en verward is

shawarmaOnrustig en verward. Onrustige en verwarde Turken dus. Dat is toch geen valkuil? Dat is een kans voor open doel! Iedereen weet dat je optimaal kunt profiteren van onrustige en verwarde Turken. Ik zag tijdens de wedstrijd dan ook allerhande parallellen met die andere plek waar steevast onrustige en verwarde Turken acteren: de shoarmatent. Qua uiterlijk voldeden de Turkse voetballers perfect aan het profiel van de standaard shoarmazaakemployé. Onverzorgd wil ik het niet noemen, maar was overbeharing een delicatesse, dan waren de Turken nu spekkoper. Nog kenmerkender was de wanorde. Exact dezelfde chaos als in een willekeurige shoarmazaak op zaterdagnacht, vlak na het sluiten van de kroegen.

fatih-terimTerwijl Gökhan Gönül vraagt wat je wilt eten, begint Hasan Ali alvast 26 aluminium bakjes klaar te zetten. Daaropvolgend schreeuwt Mehmet Topal dat de dürüm op is, wat niet relevant is omdat je zonet döner hebt besteld. Umut Bulut tuurt eindeloos naar een Turkse soap op tv en doet eigenlijk nauwelijks mee aan het hele schouwspel. Gökhan Gönül vraagt wat je ook alweer besteld had en Volkan Demirel zet ineens twee kapsalon voor je neus. Mehmet Topal roept dat de dürüm op is. Burak Yilmaz komt je döner brengen. Een grote schotel terwijl je alleen een broodje besteld had. Hasan Ali ruimt zijn 26 bakjes weer op. Mehmet Topal schreeuwt dat de dürüm op is. Fatih Terim zit aan het eind van de bar en poogt met gegrom en wilde armgebaren het geheel in goede banen te leiden. Tevergeefs. Als je wilt betalen is eenieder te druk om je geld in ontvangst te nemen. Gevolg: met een volle maag en een volle portemonnee verlaat je het pandemonium. Dus angst voor de Turkse heksenketel? Welnee! Zie het als een lekker avondje uit.

– We vonden de shoarmazaakemployé op Gomideast.com.
– Fatih Terim komt van Samanyoluhaber.com. 

Advertenties

Een Reactie op “LEKKER PROFITEREN VAN TURKSE HEKSENKETEL

  1. Pingback: NEDERLAND GEEN GROEPSHOOFD MET DANK AAN SUÁREZ |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s