De Graafschap: D’ran of d’ronder!

mazuroHet lijkt wel of ze het er om doen. Eerst Veendam, straks misschien wel De Graafschap. Het voortbestaan wordt bedreigd. Onze roem als retrovoetbalevenementenorganisatie lijkt ons vooruitgesneld. Alsof de successen van Indenbanvanabe en Ballenopdeberg voor clubs een stimulans vormen om middels een faillissement ons in huis te halen. Van de Berg naar de Vijverberg, het is slechts een waterscheiding. Maar laat ons hopen dat eerst de Langeleegte wordt opgevuld. Want hoezeer ook deze clubs qua cultus en accommodaties aan onze criteria voldoen, er is ons natuurlijk veel meer aan gelegen dat ze blijven voortbestaan. En niet alleen ons, de gehele voetballerij is erbij gebaat dat dit soort roemruchte clubs met een belangrijke regionale functie overeind blijven in de ratrace waar het moderne betaalde voetbal op is uitgelopen.

De-Graafschap-suportersJe moet er toch niet aan denken dat de enige echte vertegenwoordigers van het superboerenkoolvoetbal het veld zouden moeten ruimen?! De club van Evert Teunissen, Hans Polko, Bennie Jolink, Guus Hiddink en Jantje Vreman. De club van D’ran en attamottamotta. De club waar kleurrijke motivatiekunstenaars als Piet de Visser, Fritz Korbach en Simon Kistemaker zich thuis voelden als Jovink bij De Voederbietels. Je moet er toch niet aan denken dat de gabbers Gerdo Hazelhekke en Dick Schoenaker na Oud-FC Wageningen tegen Oud-Vitesse straks weer moeten opdraven voor een revival van de aloude derby Oud-De Graafschap versus Oud-NEC?! Dat Ernie Brandts een retourtje Dar es Salaam-Doetinchem moet boeken?! Dat Normaal kabaal maakt en Guus naor huus komt voor een benefietconcert?!

Natuurlijk moeten wij romantici en cultvoetballiefhebbers daar wél aan denken. Want het zou een machtig spektakel zijn, met coryfeeën op voetballend en muzikaal gebied in overvloed. Om je retrovingers bij af te likken! Maar laten we er toch nog maar een paar jaartjes mee wachten. Laat het bedrijfsleven en de gehele Graafmaatschappij van de Achterhoek zich sterk maken voor het voortbestaan van de Superboeren. Het liefst zodanig dat men straks in Amsterdam, Rotterdam, Enschede en Eindhoven weer met dichtgeknepen billetjes afreist naar de Vijverberg. Maar eerst de huidige positie verstevigen en veilig stellen, zowel in sportief als financieel opzicht. Kom op Achterhoekers! D’ran!! Attamottamotta!! Wat het ook moge betekenen.

– de optimistische Superboeren komen van http://www.gelre.fm

Advertenties

2 Reacties op “De Graafschap: D’ran of d’ronder!

  1. Daar komt een van mijn claims to fame: in zijn nadagen heb ik nog tegen Hans Polko gespeeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s