WAAR ZIJN DE DOMME BLONDJES GEBLEVEN?

mazuroAls mannelijke equivalent van een dom blondje scoort de beroepsvoetballer hoge ogen. Nee nee, niet in mijn ogen, haast ik me eraan toe te voegen voor de profs onder ons gevolg. Maar in bepaalde kringen worden onze idolen min of meer als gladiolen beschouwd. Waarom gladiolen en blondjes met domheid zijn geslagen? Geen idee. Net zo min als dat ik weet waarom die domheid is voorbehouden aan de blondines. Ik snap het wel, maar dat is wat anders dan precies weten waar het vandaan komt. Sowieso zijn er veel meer geblondeerde vrouwen dan blonde mannen. Is altijd al zo geweest. Deze voormalige jonge blonde god weet als geen ander dat wij blondbroeders in de vorige eeuw onze goudgelokte zusters nog enigszins concurrentie konden aandoen. Thans lijkt het mannelijke blondje nagenoeg van het toneel te zijn verdwenen. En al zeker van het voetbalpodium.

bernd-schuster-von-barca-zu-real_16466Natuurlijk, er is geen markt die zo veelkleurig is als de voetbalmarkt. Dat geldt zeker ook voor de Nederlandse. Er heeft ook nog een rigoureuze kaalslag plaatsgevonden en daarbij is de trend van geblondeerd permanent voorbij, tot groot verdriet van menig voetbalblog. Maar wat is er in hemelsnaam met het Germaanse voetbalras gebeurd?! Waar zijn ze gebleven? De Netzers, de Schusters, de Reps, de Neeskens? Toegegeven, in hun domicilie komen ze nog mondjesmaat voor: Schweini, Reus, Mertesacker. Maar zijn wij niet meer van Dietschen bloed dan? Kijk eens naar de foto’s van Oranje 1974 en 1988. Geblondeerd totaalvoetbal en ook bij de Europees Kampioen zat het wel snor; staken de Koemannen, Kieft en consorten prachtig af bij Gullit en Rijkaard.

Moet je nu eens kijken! Gelukkig heeft Louis Cillessen geselecteerd zodat er toch nog een oer-Hollands tintje kan worden toegevoegd aan het huidige Nederlands Elftal. Van de veldspelers is Dirk Kuijt de laatste der blondgelokte Mohikanen. Een uitstervend ras. Helaas. Ik kan me verder alleen Marco van Ginkel voor de geest halen als potentiële sterkhouder van het blonde, Hollandse voetbalras. Clasie misschien? Och, zoals gewoonlijk moeten de vrouwen ook hier de eer hoog houden. Neem een willekeurige teamfoto van een Nederlands vrouwenteam en je ziet een aaneengeregen rij blonde paardenstaarten. Alsof ze zijn gekloond. Kijk, dán sta je daar voor je volk en vaderland, zó vertegenwoordig je je ras. En dan mag er best ’n kleurtje tussen zitten. Voor het contrast. Dat is ook de enige reden waarom Naomi van As nog steeds wordt geselecteerd. Maar of de Nederlandse voetbalprof nog ooit een blonde kraag opzet..?

 

BerndDe Blonde Engel’ Schuster komt van fussballtransfers.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s