BRENGT NSA VOETBAL TERUG NAAR ROOTS?

catalaanDe Amerikanen gijzelen de wereld. Ook het mondiale voetbal voelt zich begluurd, aangetast in haar privacy en opgesloten in een soort van glazen koepelgevangenis. Regeringsleiders proppen een banaan in hun oor en sluiten de ogen voor de onderdrukking van het professionele voetbal. Nevendoelstelling van de NSA met zijn afluisterpraktijken: machtsovername in de voetbalwereld. Het is onmiskenbaar: Messi uit vorm, de Nederlandse competitie laat zich het beste vergelijken met het communistische ideaal van verdeling van financiële middelen en alleen de domste voetballers lukt het nog om onverstoord door te spelen. Toch Sepp?

KerstboomopstellingWaar is die goeie oude tijd? Toen paniek een logisch en doodgewoon gevolg was van een enkele journalist die een glimp wist op te vangen van een zogenaamde besloten training. Die dat vervolgens live mocht vertellen in het achtuurjournaal en waarbij dan hele hordes tolken van de tegenstander vlug zaten mee te pennen. Dat zorgde weliswaar voor onzekerheid, maar een trainer vond altijd wel weer een oplossing. Hij gooide het dan gewoon ineens over een andere boeg. Van 3-2-3-2 naar 4-2-3-1, of van 3-4-3 naar 4-4-1-1; en speelde in plaats van met een ruit juist met een diamant of een kerstboom. Hadden ze die pottenkijkers van de tegenstanders toch maar mooi een loer weten te draaien.

Aan die speelruimte heeft meneer Snowden dus een einde gemaakt. Immers, als er één wereldje niet gebaat is bij het blootleggen van allerlei geheimen, dan is het wel de voetballerij. Argwaan en bedachtzaamheid voeren de boventoon. Trainers loeren constant achterom. De koppies van de spelers zijn niet meer vrij. En dat uit zich in de uitvoering. Oplossingen worden steeds meer gezocht in termen van looppatronen, positiewisselingen en het ‘tussen de linies voetballen’. Als kip zonder kop kiest men tactiek boven techniek. Maar als alles toch al op straat ligt, dan maakt strategie weinig verschil meer. Dan is er nog maar één oplossing; terug naar de default stand: lekker voetballen. Misschien houden we dan eindelijk op met overanalyseren.

– De kerstboomopstelling vonden we op www.lifestylesensation.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s