GAMERS BRENGEN PASSIE

catalaanMet een ongezonde hoeveelheid ontzag nam ik vroeger kennis van de voetbalwetenschap van mijn vrienden. Dat ging niet om hun superieur tactisch inzicht, bekendheid met de allerlaatste transferroddels of hun vermogen om de KNVB-spelregels exact te reproduceren. Waar het wel om ging: spelertjes. Een nog onbekende, maar talentvolle nummer tien van The Wolverhampton Wanderers, een Gambiaans spitsje, voorbestemd om binnen drie seizoenen topscorer te worden van de Serie A, of een zestienjarige Belgische back die 90 minuten lang de kalklijnen kapot kon lopen. Iedereen weet dat ze ergens rondhobbelen, die spelers van de toekomst. Maar sommige gasten kennen ze al bij voornaam, voordat de betreffende talentjes hun eerste koelkastcontract hebben getekend.

FM14_PC_2DPACK_WEB_UKBinnen onze eigen grenzen hadden we daar ooit, een jaar of vijftien terug, een jeugdcompetitie voor waarvan op zondagochtend de samenvattingen uitgezonden werden. Als je dat volgde, kon je nog een beetje meelullen. Met nadruk op ‘een beetje’. Ook de Voetbal International van weleer bood, ondanks verwoede pogingen om de seizoensgids uit het hoofd te leren, geen soelaas. Nee, de enige manier om je als voetballiefhebber te vergewissen van nog onbekend jeugdig talent was door naar de winkel te rennen zodra er een nieuwe uitgave van het spel Football Manager op de markt kwam.

Deed je dat niet, dan werd je in elke willekeurige voetbaldiscussie om de oren geslagen met namen die net zo goed rechtstreeks uit een boek van J.K. Rowling konden wandelen als dat ze iedere dag op een football pitch stonden. En dat is nog steeds zo. Bovendien is het opdreunen van mogelijke aanstaande winnaars van Le Ballon d’Or nooit een plichtmatige wedstrijd geweest tussen nerds. Althans, volgens mij laat de betreffende groep zich niet als zodanig kwalificeren. Dit zijn gamers die oprecht overtuigd zijn van hun toegevoegde waarde binnen iedere willekeurige technische staf. Ontslagen worden in de game is misschien nog wel erger dan ontslagen worden in real life. Dat is nou passie voor het spelletje.

En mocht u binnenkort nog wat indruk willen maken met namen van nog onbekende voetbaltalenten, klikt u dan hier.

Het plaatje komt van www.whatculture.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s