WAT GOED LIJKT KOMT TE SNEL

publieksspelerDe wereld gaat steeds sneller. Dankzij internet gaat nieuws in enkele seconden de wereld over en is verzadiging snel bereikt. Trends volgen elkaar steeds sneller op en spanningsbogen worden korter. Kinderen kunnen zich moeilijker concentreren omdat ze worden overstelpt met een shitload aan informatie die ze allemaal moeten verwerken. Een trend die niet te stoppen is, maar een gegeven waar je mee om moet leren gaan. Omdat deze trend zich voordoet over de gehele wereld en in alle aspecten van ons leven, is het niet vreemd dat ook de voetbalwereld hier mee te maken heeft.

Sterker nog, vanwege het opportunistische karakter is deze sport er extreem gevoelig voor. Twee weken vakantie op Cuba zonder enige vorm van internet onderstreepten dit voor mij. Want toen ik afgelopen dinsdag de televisie aanzette, zag ik dat Joël Veltman in de basis stond van Ons Oranje. Natuurlijk had ik hem de weken ervoor goed zien spelen bij Ajax, maar nu al de nationale trots vond ik wat snel. Omdat een andere zender de clash tussen Zlatan en Cristiano Ronaldo uitzond en Nederland met een B-elftal speelde, heb ik de wedstrijd niet gezien. Of de centrale verdediger het goed deed, kan ik daarom niet zeggen.

De verbazing was vooral zo groot omdat iemand in twee weken kennelijk kan uitgroeien tot basisspeler van het belangrijkste team dat ons land kent. De selectie met alleen de allerbesten van ons land, spelers die een langere periode goed hebben gespeeld op een aansprekend niveau. Maar dat is geen reden meer om in Nederland tot de top te behoren. Na de competitie geldt dit dus ook voor ons nationale elftal. Geheel logisch, gezien de eerder genoemde trend. De voetbalwereld is zo vluchtig als een flesje Butagas en de jonkies zijn van de snelle wereld. Maar ontbreken van internationaal succes op de lange termijn ligt dus niet aan het grote geld van het buitenland. Nee, het komt doordat we niet meer gewend zijn om lang te moeten werken voor het bereiken van een bepaald doel.

Jos Hooiveld, ooit nog genoemd als optie voor Oranje, komt van http://www.thesun.co.uk

Een Reactie op “WAT GOED LIJKT KOMT TE SNEL

  1. “De verbazing was vooral zo groot omdat iemand in twee weken kennelijk kan uitgroeien tot basisspeler van het belangrijkste team dat ons land kent” Onder Lowietje kan niets mij meer verbazen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s