GOUDEN BAL? LEVE DE LODEN SCHOEN!

mazuroDe prijsuitreiking moet nog plaatsvinden, maar nu al heeft De Gouden Bal alle glans verloren. We weten reeds wie de genomineerden zullen zijn op 9 december en die zien het geen van drieën zitten. Zlatan vindt het niet belangrijk, Ronaldo komt uit de kast met een kickbokser en Messi kan geen bal meer zien. Geef ‘m dan maar aan Robbéry, zou ik zeggen. Ben je meteen van twee zeurpieten af. Excusez les mots, mais Le Ballon d’Or est mort. Want wat is er nou zo interessant en spannend aan? Iedereen kan zien dat de kandidaten een beetje kunnen ballen. Bovendien zijn ze de erkenning, waardering en aandacht allang voorbij. Het is veel interessanter om iemand, die zich in volslagen anonimiteit en met inferieure kwaliteit op betaald voetbalniveau wonderwel handhaaft, een steuntje  in de rug te geven. De dravers, de waterdragers, de stofzuigers, de mandekkers, de ballenvangers, de controleurs, de basale backs. Badr Hari valt op Ronaldo’s perfect body en wie weet vice versa, ik breek een lans voor mister nobody.

lodenschoenMet dank aan de Hard Gras Scheurkalender, in 2003 initieerde een Italiaans radioprogramma een alternatieve prijs: La Bidone d’Oro wat zoiets betekent als ‘gouden vuilnisbak’. Er werd massaal gestemd en nota bene Rivaldo won,  vóór Saadi Kadhaffi (zoon van) en Carsten Jancker. Een Kadhaffi verslaan, het was slechts weinigen gegeven. Toch, onze prijs is meer een eerbetoon, een troostprijs in de letterlijke zin van het woord. En we noemen hem De Loden Schoen. Welke hedendaagse betaald voetbalspeler beantwoordt volgens jou het meest aan het beeld van de man die het veld betreedt en bespeelt met het lood in de schoenen? Wie staat er structureel te stuntelen en mag zich desondanks verheugen in des trainers vaste vertrouwen en een maandelijks loonzakje?

Ook hier drie nominaties. En net als de Italianen houden we het binnenshuis. Met enig cynisme zouden we de gehele Eredivisie kunnen nomineren, maar dat gaat zelfs ons te ver. Michel Breuer hebben we al in het zonnetje gezet en ook Frank van der Struik kwam al eens voorbijgesneld. Dus valt de verdedigende keus op Arnold Kruiswijk. De kromgebogen linkspoot van Heerenveen. Namens legio, veelal buitenlandse, dubieuze doelmannen nomineren we Roda JC-goalie Filip Kurto. En uit de vele anonieme dravers op de vleugels pikken we Jerson Cabral, het voormalige Feyenoord-talent, tegenwoordig ADO Den Haag. U ziet, het is een vrij willekeurige greep uit een groot arsenaal aan kanshebbers. Schroomt u dus niet om uw favoriete loden schoenendrager eraan toe te voegen. We zijn benieuwd!
Arnold Kruiswijk portret SC H'veen___upload___images___01FilipKurtocabral-small

 

Advertenties

4 Reacties op “GOUDEN BAL? LEVE DE LODEN SCHOEN!

 1. Brenet blijkt toch een vrij beperkte voetballer te zijn. Maher is al maanden hopeloos uit vorm, al zal het waarschijnlijk ook wel aan Cocu liggen die contractweigeraar Toivonen maar op 10 blijft opstellen. Wat mensen in Willems zien is mij ook al een tijdje onduidelijk, die maakt nog steeds zoveel verkeerde keuze in het veld. Van Der Hoorn na 1 leuk seizoen bij FC Utrecht voor de hoofdprijs binnengehaald maar is nu al voorbij gestreefd door de eigen jeugd. Fischer heeft een enorme terugval, loopt zichtbaar gefrustreerd rond over het veld en mist meer kansen dan Immers.

  Amenteros heeft geen motivatie, haalt al tijden niet het maximale uit zijn kwaliteiten en lijkt voorbij te zijn gestreefd door de voormalige reservespits van Excelsior Mitchell Te Vrede. Vilhena is een tijdje alweer onzichtbaar en zijn krediet lijkt ook op te raken. Brama heb ik altijd al een overschatte waterdrager gevonden en ik denk dat als hij weer fit is na z’n blessure er niet meer in komt bij FC Twente. FC Utrecht lijkt na PSV weer een maatje te groot voor Timothy Derijck. Gouriye heeft zn draai ook nog niet gevonden bij ADO Den Haag. Weet iemand trouwens waarom Matthew Amoah maar contracten blijft krijgen bij Eredivisieclubs?

 2. Als ik bovenstaande reactie lees dan komen er veel voetballers voor in aanmerking.
  Wat doen die dan in de Eredivisie.
  Dan is er iets mis met het aankoopbeleid.
  Die gasten mogen helemaal niet spelen.
  Als je dit klassement wint, ga je zeker met loden schoenen naar de training.
  Maar ieder team heeft een slechtste speler,
  Als ik moest kiezen dan keek ik naar de rapporteurs die het VI klassement bepalen.
  Als je daar een 4,5 of en 5 scoort dan is het helemaal niet geweest die wedstrijd.

  Ik vind Manolev van PSV echt heel matig maar die speelt nauwelijks.
  Breuer is zelfs helemaal niets.
  Die verdedigt wel zo zwak.
  Die kan niet mee met een derde klasser.

  Struik is ook al zo’n ramp.
  Ik snap niet dat die nog rondloopt in het betaalde voetbal.
  Die stevige 2e keeper van Ajax….die Verhoeven….ook een ramp….moet bakker worden of iets kiezen in de horeca.

  Dan zijn er spelers die de loden schoen misschien krijgen maar volkomen onterecht.
  Bij Helmond Sport loopt Aart Verberne.
  Dan back dan reserve maar die jongen doet te weinig ritme op,
  In de Vi dan een 4,5 en dan een 6.

  Voor mij hoeft de uitverkiezing van de slechtste voetballer niet.
  Dat doen ze bij andere sporten ook niet.
  Ik zou dat ding nooit op de schoorsteenmantel plaatsen maar met een welgemikte trap in de grijze container doen belanden om iedere trainer te laten zien dat ik een perfecte traptechniek heb die ik hier laat zien en expres niet op de training.

  We hebben de gouden schoen.
  We hebben de loden schoen.
  Wanneer krijgen we de zinken schoen?

 3. Even een tussenstand van de andere uitgebrachte stemmen:

  Lex Immers 3
  Kenny van de Weg 2
  Timothy Derijck (FC Utrecht) 1
  Ola toivonen 1
  Ola Toivonen 1
  ola toivonen 1
  Kieftenbelt 1
  Arjan swinkels( omdat hij het verdient) 1
  Manolev 1

  Er kan nog steeds worden gestemd beste mensen!

  Ps. Het gaat wel om spelers die een soort van basisplaats hebben, dus bijv. Manolev past niet in de doelgroep.

 4. Pingback: En de Loden Schoen 2013 gaat naar… |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s