BUITENGEWONE BONJE BIJ DE BELGEN

kalusha

Zotternij bij onze Zuiderburen. In het treffen tussen OH Leuven en Standard Luik botert het niet tussen Björn Ruytinx en Mehdi Carcela-Gonzalez. Ruytinx, spits van de thuisploeg, bitst tijdens de wedstrijd al dat Carcela-Gonzalez schoppen gaat krijgen. Hij maakt zijn ‘belofte’ waar, want in de 44minuut slaat de vlam in de pan. Ruytinx zet een schandalig grove charge in, breekt Carcela-Gonzalez’ enkel en komt met geel weg. Met een brede grijns loopt ‘El Toro’ nog even om zijn slachtoffer heen. Dat had hij beter kunnen laten. Als door een wesp gestoken springt Carcela-Gonzalez op, hinkelt naar Ruytinx en slaat hem met een rake kaakslag tegen de vlakte. Rood. Een lange schorsing volgt, maar dat zal de Marokkaans-Spaans-Belgische stilist weinig deren. Vanwege zijn enkelblessure is hij toch al maanden uit de roulatie.

Opmerkelijk vind ik de teksten van de commentator. Hij noemt Carcela-Gonzalez een ‘ongelooflijke debiel’, een ‘malloot’ en pleit voor een schorsing tot het einde van het seizoen. Ik kan me totaal niet vinden in die lezing. De uithaal van de Luikenaar is absoluut niet goed te praten, maar kwam voort uit emotie. Vier minuten eerder was Carcela-Gonzalez ook al getorpedeerd en na de horrortackle van Ruytinx voelde hij direct dat het foute boel was. Daarbovenop: Ruytinx had zijn aanslag al aangekondigd en handelde dus met voorbedachte rade. En aan zijn grijns te zien, was hij erg opgetogen over het resultaat. Als er iemand een malloot is, is het Björn Ruytinx.

Uiteindelijk pakt het gebeurde voor beide spelers slecht uit, want het Belgische bondsparket overweegt Ruytinx te straffen op basis van ‘laakbare feiten’. In België is hij inmiddels Public Enemy No. 1. Gisteren durfde Ruytinx niet op de training te verschijnen en zijn vrouw is al een paar keer telefonisch bedreigd. De kemphanen hebben nog geen contact met elkaar gehad, Voller-Rijkaard-echte-boterdus de vredespijp is nog niet ontstoken. “Excuses zal ik rechtstreeks aan hem aanbieden. Ik hoop dat hij ze aanvaardt”, liet Ruytinx optekenen. Een gezamenlijk charmeoffensief zal nodig zijn om het blazoen van beide spelers weer op te poetsen. Ik zeg: haal de badjassen en de ontbijttafel maar weer tevoorschijn.

– Het plaatje van Rijkaard en Völler komt van Marijnkrijger.nl. 

3 Reacties op “BUITENGEWONE BONJE BIJ DE BELGEN

  1. Ik vind het vooral een godswonder dat Carcela na zo´n doodschop nog zo kwiek overeind kan kopen voor een klap in het gezicht van Ruytinx.

  2. In het bijgevoegde filmpje niet zo goed te zien maar in verschillende andere wel: Ruytinx geeft de op de grond liggende Carcela ook nog een knietje in het gezicht.

  3. Zie/hoor je wel vaker: de commentator mist iets, trekt conclusies en komt dan niet terug op een verkeerde inschatting van de situatie. Bij de eerdere overtreding waarbij de eerste conclusie geel was komt hij er later nog mee weg omdat hij de beelden beter interpreteert.
    Gelijk na de reactie van Carcela-Gonzalez op Ruytinx heeft hij vanuit emotie een zeer sterk beeld gevormd. Hij is niet meer in staat om wat in de herhaling veel beter te zien is juist te verwerken. Om zijn beeld en stellingname te bevestigen doet hij er zelfs een schep bovenop door te stellen dat de pijn geveinsd wordt. Dit heeft met commentaar geven niets te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s