RAFFIE BENIJDT CR7

mazuroAls het aan Rafael van der Vaart ligt gaat De Gouden Bal 2013 naar Cristiano Ronaldo. Opmerkelijke keus. Was mijn eerste, instinctieve reactie. Want je zou toch veronderstellen dat de voetballer Messi dichter bij Raffie staat. Bloedbroeders in licht- en linksvoetigheid; in gezegend zijn met meer techniek dan fysiek; in meer of minder lopen naar vermogen dan behept zijn met een groot loopvermogen. Maar bij nader inzien begrijp ik Van der Vaarts keuze heel goed. Want CR7 belichaamt alles wat Raffie niet heeft. En wat hij zo graag had willen bezitten. Eerst en vooral is dat de ongebreidelde drang om alles uit jezelf te halen. Om kost wat kost de beste te willen worden. Daarom is Ronaldo een veel betere voetballer geworden dan Van der Vaart. Terwijl laatstgenoemde misschien wel meer aanleg had.

Cristiano_vs_Van_der_VaartQua pure voetbalintelligentie is Raffie wellicht de meerdere, maar verder legt ie het in alle facetten af tegen Ronnie. In conditie, snelheid, schot- en kopkracht; in passeertechniek, duelkracht en doorzettingsvermogen. Je kunt nog zeggen dat Ronaldo al van nature meer een atleet is, maar het is in elk geval zo dat hij dit talent ten volle heeft uitgebuit. Bij voortduring heeft geschaafd aan de in aanleg wat minder aanwezige aspecten. Van Rafael kan je moeilijk beweren dat hij heeft gewoekerd met zijn voetbaltalenten. Wat zijn beweegredenen daarvoor ook mogen zijn. Wanneer CR7 urenlang oefende op vrije trappen, de voorbereiding daarbij inbegrepen, paradeerde Raffie met Sylvie ergens over de rode loper. Toen Ronnie bloedfanatiek blokjes kweekte in het krachthonk, slofte Rafael een blokje om teneinde de paparazzi te ontlopen. Het kan verkeren.

Met zijn keuze voor Ronaldo bekent Vaart intrinsiek dat hij in een aantal opzichten ernstig tekort is geschoten om eveneens een voetbalcarrière lang kandidaat te zijn voor De Gouden Bal. Dat hij een afslag heeft gemist of beter gezegd, de verkeerde wegen heeft bewandeld om tot een van ’s werelds beste voetballers te worden gerekend. Rafael geeft zichzelf niet graag bloot, daar heeft hij zo zijn vrouwtjes voor. Het kan niet anders dan dat hij het perfecte voetballichaam benijdt wanneer hij in Sabia’s spiegel kijkt. Wanneer hij ziet dat ook hij op de tribune had kunnen worden geflankeerd door Badr Hari, die voor hem de persmuskieten had kunnen doodtrappen. Nu kan hij alleen nog maar stemmen op zijn voorbestemming. Om jaloers van te worden.

de foto van onze twee hoofdrolspelers komt van worldcupblog.org

Advertenties

Een Reactie op “RAFFIE BENIJDT CR7

 1. En is dat erg dat Ronaldo beter is dan Van der Vaart?
  Er moet er toch eentje de beste zijn.
  Van der Vaart kan op het wk nog heel belangrijk zijn.
  Ik vind van der Vaart nog steeds een topper met een geweldige trap.
  Je moet je eigen (Nederlandse ) spelers niet afzeiken.
  Doe het met de spelers die je hebt, vorm een ECHT team en wijs met een lange neus naar Ronaldo als je het wk wint door Spanje nu wel te verslaan.
  Dank je Arjen Robben.
  Laten we stoppen met het kijken naar Messi en Ronaldo.
  Die hebben wij niet.
  Wij hebben Van Persie en Robben en vele landen kijken jaloers naar hun productiviteit.
  Ronaldo is echt wel af te stoppen hoor.
  Als je die gast gewoon een doodschop geeft, ben je klaar.
  Ook daar word je wereldkampioen mee.
  Stel voor dst Strootman dat zomaar doet en hij poakt een gele kaart is er niets aan de hand.
  Dus niet zeuren….Van der Vaart is belangrijker voor Nederland dan Ronaldo voor Portugal.
  Strootman…..ik reken op je en anders De Jong.
  Die bewees tegen Spanje in Zuid-Afrika hoe het ook kan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s