CATO

ERWINElk jaar voel ik me rond deze tijd lichtelijk depressief. Niet vanwege het weer, de korte dagen of de drukte rondom de feestdagen. Het komt door het feit dat het derde van FC Aramea weer niet op trainingskamp mag van het bestuur in deze winterstop. Ik voel me tijdens Algemene Ledenvergaderingen bijna als Cato: ‘Overigens ben ik van mening dat het derde dit seizoen op trainingskamp moet.’ De repliek was verschillend, maar kwam er elke keer weer op neer dat een verblijf in warmere oorden (voorkeur Brazilië) er niet in zit. Dit jaar was het officiële antwoord: ‘Aangezien het in Nederland dit jaar niet koud is en de velden goed bespeelbaar zijn, blijven wij lekker bij FC Aramea trainen. Het grote voordeel hiervan is dat we na de winterstop niet hoeven te acclimatiseren qua weer in Nederland.’ Het weer heeft tot nog toe geen effect gehad op onze prestaties, andere factoren spelen een belangrijkere rol.

Ajax trainingskamp 0beaa202_ANP_22050102

Ajax-spelers hebben opstelling nog niet onder de knie.

Naast de sportieve en commerciële argumenten stel ik elk jaar vast dat onze spelers niet vatbaar zijn voor de verleidingen van scouts en zaakwaarnemers. Hoewel ons complex met twee andere clubs gedeeld wordt en het voetbalbolwerk SC Enschede een steenworp verderop ligt, zijn onze spelers honkvast en vinden ze het eigen gras groen genoeg. Het heeft dus zin om in de onderlinge band te investeren, één-op-ééngesprekken te voeren met de speler-coach en een basis te leggen voor de tweede seizoenshelft.

Eén van onze middenvelders brak in de zomervakantie tijdens een ongeorganiseerd potje voetbal een voet. Dit zou nooit gebeurd zijn met zijn teammaten om hem heen: na een inspirerend uitstapje aan een lokale tempel van Bacchus, een warm bad en een massage, zou onze voorstopper de perfecte pass afgeleverd hebben. Tevens zou hij zich volledig kunnen concentreren op zijn eigen spel in plaats van op de strapatsen van zijn zoontje in het pierenbad. Mij zit er niet veel anders op dan via deze weg de openbaarheid te zoeken en te hopen dat publicatie het bestuur op andere gedachten zal brengen. Desalniettemin, ik blijf er vurig voor pleiten. De Romeinen hebben Carthago uiteindelijk toch ook veroverd.

Kratje bier voor degene die het af kan kijken.

– De afbeelding is afkomstig van Dumpert.nl

Advertenties

4 Reacties op “CATO

 1. Een trainingskamp hoort er gewoon bij in de wintermaanden.
  Doe je daar niet aan mee dan word je niet serieus genomen.
  Dus worden de meest tropische en exotische bestemmingen gekozen om te trainen en oefenpotjes te spelen.
  Maar het kost ook wel wat.
  Kijk, als er op de begroting geen ruimte is voor een trainingskamp dan speel je in deze zachte winter gewoon thuis of bij een bevriende amateurclub.
  Dan heb je als speler niet het vakantiegevoel.
  Laten we wel wezen…….het trainingskamp is gewoon een uitje/een vakantie op kosten van de club.
  Dat trainen stelt weinig voor en die vriendschappelijke potjes tellen ook niet echt mee.
  De onderbroekenlol op de kamer en het regenpijpgehalte zijn hilarisch te noemen.
  Er wordt van alles uitgehaald en dan moet zo’n kamp nog een serieus gehalte hebben.
  Volgens mij mogen de spelers zelf bepalen of ze naar Marokko of naar Spanje gaan.
  Laatst was er nog ruzie omdat het Portugal werd.
  Voor de jongere spelers zonder relatie is dit een uitgelezen mogelijkheid om eens rond te struinen in de plaatselijke discotheken.
  Zo’n Ajax-shirtje doet het daar goed.
  Beter dan een PSV-tricot.
  Zeg niet dat die kampen serieus worden genomen maar het is wel goed voor de teamgeest.

  • Een reis kan de onderlinge banden zeker versterken en het is makkelijker (of was, aangezien alles nu toch op het net terecht komt) om in het buitenland stoom af te blazen, maar weegt deze verbeterde teamgeest op tegen de kosten? Gaan teams ook daadwerkelijk beter presteren? Spelers zijn tegenwoordig te kort bij elkaar om een echt team te vormen, tegenwoordig staan er ook meer mini-bv’s op de velden. Ik zou het wel aardig vinden als clubs deze periode meer zouden gebruiken om in de clubgeest te investeren en iets richting de fans te doen. Misschien snappen de jonge spelers dan ook dat het niet alleen om de extra arbeidsvoorwaarden gaat.

 2. Pingback: WINTERSTOP |

 3. Pingback: Winterstop | VOETBLAH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s