ALFRED FINNBOGASON… STA OP VOOR HET VOETBAL!

mrvoetblah
De ganse voetbalwereld spreekt momenteel schande van het gedrag van Vincent Tan, de geflipte clubeigenaar van Cardiff City. De Maleise investeerder veranderde eerst de clubkleuren en het clublogo, ontsloeg vervolgens de populaire manager Malky Mackay  en wenst inmiddels de naam van ‘zijn’ vereniging te veranderen in Cardiff Dragons. Kortom, voor Vincent Tan is het bestieren van de voetbalclub uit Wales een narcistisch spelletje zonder morele grenzen of verantwoordelijkheden.

De alom geuite verbolgenheid in het voetbal lijkt echter vooralsnog voor de bühne. De supporters die nu heel stoer met ‘TAN OUT’-spandoekjes rondlopen, zagen aanvankelijk niets kwaads in wat Maleise miljoenen om de overstap naar de Premier League te maken. En de kandidaat-managers stonden werkelijk in de rij om hun geschoffeerde collega Mackay op te volgen. Ole Gunnar Solksjaer – op het oog een slimme, welbespraakte man – vindt het blijkbaar geen enkel probleem om te figureren in de grootheidswaanzin van een man die tot 2010 de spelregels van het voetbal niet eens kende. Sportmedia-instituut Match of the Day tenslotte, volgt braafjes de resultaten, speculeert wat over de toekomstige manager en laat Alan Hansen het gebeuren afdoen met een kwinkslag.

Kijkend naar de casus Tan, vraag je je werkelijk af hoe bont een clubeigenaar het moet maken om de voetballerij echt in opstand te krijgen. Waarom blijven die supporters niet gewoon drie thuiswedstrijden collectief weg? Waarom staat er geen manager op die zegt: ik doe het niet en ik roep mijn collega’s op om hetzelfde te doen. In naam van de sport. Maar blijkbaar durft niemand de eerste steen in de vijver te gooien om daarmee een revolutie te ontketenen. We laten het allemaal gebeuren dat onze sport de vernieling in wordt geholpen door een malloot.

alfredEr rest ons nog één overgebleven troef. En die heet Alfred Finnbogason. De IJslandse spits van SC Heerenveen, die nevenstaande foto in zijn iPhone bij zich draagt als een talisman. Het lachende, voetbalmaffe jongetje dat met zijn vriendje Aron Jóhannsson op de foto gaat met de verveelde prof Zambrotta. Dit jongetje kan geschiedenis schrijven. Hij kan de Jean Marc Bosman van 2014 worden. En het enige dat hij daarvoor moet doen is resoluut en onomwonden de interesse van Cardiff City van de hand wijzen. ‘Ik, Alfreð Finnbogason, wens niet te voetballen bij een club die de sport die ik liefheb momenteel aan het vermoorden is.’  #againstmodernfootball.

NB. De foto komt uit de Kerstspecial van Voetbal International.

Een Reactie op “ALFRED FINNBOGASON… STA OP VOOR HET VOETBAL!

 1. Dan moet Finnbogason wel heel goed in zijn schoenen staan.
  Voetballers kunnen de weelde niet dragen.
  Dat mag je ook niet verwachten of eisen.
  Mijnheer Tan zet gewoon een club naar zijn poenige hand.
  Als er wettelijk niets wordt geregeld inzake overname voetbalclubs zullen er nog veel rare zaken gebeuren.
  De poenscheppers hebben als het ware de vrije hand.
  Niet alleen bij Cardiff maar overal.
  En het gaat harder dan we denken.
  Clubbesturen denken een geweldige vis binnengehaald te hebben maar alras blijkt dat een haai te zijn.
  Mooie en traditionele clubs gaan naar de klote.
  Voor een magnaat is een club een speeltje, een ruilmiddel.
  Maar dat je als speler niet voor het grote geld mag kiezen en dus voor Tan….neen daar ben ik het niet mee eens.
  Ik ontvang de informatie graag en wil alles met argusogen volgen.
  Maar Finnbogason kon er ook weel spijt van krijgen als hij toegeeft aan het lonken van Cardiff.
  Laten we wel wezen…..Cardiff stelt toch geen ruk voor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s