BUIGEN VOOR BRYAN RUIZ

cardoso

Bryan Ruiz gaat PSV 659,79 euro per minuut kosten. Tenminste als hij in alle wedstrijden negentig minuten zijn opwachting maakt. Voetbalorakel @Sportzeloot rekende het ons keurig voor. Gisteren werden we in Studio Voetbal al lekker gemaakt met al het moois dat Bryan Ruiz in twee jaar FC Twente te voorschijn toverde. Tweeënhalf jaar Fulham later is Ruiz geen steek opgeschoten in zijn, naar het leek, veelbelovende carrière en is het PSV dat hem als een grote vis komt bevrijden uit Engeland. Hetzelfde geldt voor Zakaria Labyad, die na een mislukt avontuur in Portugal opeens geacht wordt Vitesse het zo vurig gewenste kampioenschap te bezorgen.

574px-Bryan_Ruiz_vs_Reading_2013Collega-scribent Publieksspeler legde onlangs al haarfijn uit dat de winterse transferwindow weinig meer toegevoegde waarde kent dan ‘wat erbij’. Toch blijken de Nederlandse topclubs deze weken bereid diep in de buidel te tasten voor wat zij zien als een directe versterking. Niet alleen PSV en Vitesse, maar ook Ajax toonde zich bereidwillig om voor een fors bedrag een ‘miskoop’ aan de selectie toe te voegen. Ola John kwam toch niet, maar het is opvallend dat men zo veel geld over heeft voor huurspelers die op z’n zachtst gezegd de afgelopen seizoenen een beetje hebben stilgestaan in hun ontwikkeling.

Dat de verschillen in het Europese voetbal groter zijn geworden, is bekend. Dat Nederland op steeds jongere leeftijd z’n grootste talenten uitzwaait ook. Wranger is dat die talenten kennelijk niet langer in staat zijn om de Europese top te veroveren, maar zelfs in de subtop daaronder al verdrinken en uiteindelijk met hangende pootjes terugkeren naar Nederland. Labyad en Ruiz worden bij Vitesse en PSV teruggehaald als grote jongens die middels een huurcontract voor direct succes moeten zorgen. Of dat succes er komt valt te bezien, maar dat Nederland z’n groeibriljanten en sterren al voor hun 28ste ziet terugkeren van respectievelijk Sporting Portugal en Fulham is geen goed teken. Een miljoen euro voor zestien wedstrijden rehabiliteren in Eindhoven. Daarmee maakt PSV een wel heel diepe buiging voor Ruiz.

Advertenties

Een Reactie op “BUIGEN VOOR BRYAN RUIZ

  1. Hm,wij (Ajax) hebben Veltman/Blind/Moisander/Boilesen/Denswill om deze spelers af te stoppen……so what?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s