WINTERSTOP

renevanrijswijkNiets in een voetbalseizoen is zo winterstopvervelend als de winterstop. Alsof je midden in een lekkere vrijpartij zit en je partner even een uurtje weg moet. Eindelijk lekker in cadans en dan moeten wachten op de climax. Vooral vroeger in het prehistorische, internetloze tijdperk vond ik de winterstop niet om door te komen. Dan zond Studio Sport ineens bijvoorbeeld veldrijden uit op het tijdstip dat normaal gesproken de samenvattingen werden uitgezonden. Of andere sporten die wel gewoon doorgingen. Om de één of andere reden staat veldrijden voor mij nog altijd symbool voor de winterstop en het heeft me een eeuwige antipathie tegen die sport opgeleverd. Jaloerse blikken naar de overkant van de Noordzee waar de stoere kerels gewoon door voetbalden, ook tijdens allerlei overschatte feestdagen zoals kerst en nieuwjaarsdag.

Het desperate speuren op zenders of er toevallig echt niet ergens wat flitsen te zien waren van een wedstrijd in de Albanese vijfde divisie. Of de herhaling daarvan. Of toch maar weer ‘De 100 mooiste goals van Dennis Bergkamp‘-videoband? Het maakte me niet uit. Als er maar IETS van voetballen te zien was. Ik had voetbal nodig zoals Jules Deelder zijn dosissen speed en Sparta.

Jules Deelder hqdefaultTegenwoordig hoeven we ons niet meer te vervelen tijdens de winterstop. Engeland voetbalt uiteraard door en Zuid-Europa onderbreekt eventjes en gaat dan ook weer door en alles is te volgen. Youtube voorziet op voetballoze dagen in de leegte. En hier houden we ons, terwijl de Eredivisionisten hun zakken vullen op lucratieve toernooitjes in den vreemde, bezig met het voetbalnieuws. En vooral met het oud-Hollandsch oeverloos discussiëren daarover. Vitesse die zijn Israëlische selectiespeler thuislaat omdat hij de Verenigde Arabische Emiraten niet in mag. Lafbekken of konden de Arnhemmers niet anders? De gouden bal. Ronaldo terechte winnaar of gunden we het toch liever Messi of Ribéry? Clarence Seedorf die ineens zijn actieve spelerscarrière beëindigt en coach wordt van AC Milan. Geboren trainer of ‘maakt een goed paard nog geen goede ruiter’? Hiddink een goede keuze als opvolger van Van Gaal of toch te oud?  Sepp Blatter vinden we allemaal een demente ouwe gek op de verkeerde plek. Daar zijn we het gelukkig unaniem over eens.

Maar niets gaat boven stadionbezoek. Drie hele zondagen moest ik een andere besteding van de dag verzinnen. Het leek langer. Zondag mocht ik dan eindelijk weer naar het stadion. Mijn vriendin was ook blij. Die heeft haar vrije zondag weer terug.

– het schitterende plaatje van Sparta-poëet Jules Deelder leenden we van onze onvolprezen blogbroeder Stadiongebod, onder veel meer te spotten op het zeer bezienswaardige https://stadiongebod.wordpress.com/tag/kasteel/

Advertenties

Een Reactie op “WINTERSTOP

 1. IK DENK DAT HET OUDE VOETBAL NIET MEER TERGUKOMT.
  ZONDAGVOND STUDIO SPORT.
  IEDEREEN KEEK EN NIEMAND DURFDE HEM OP EEN ANDERE ZENDER TE ZETTEN.
  Maar je had ook niet veel meer.
  Ja in de winter schaatsen…Ard Schenk en veldrijden..Henny Stamsnijder.
  De winterstop was een crime…je verveelde je kapot.
  Je ging niet naar je favoriete club en in de avond was het niks bij Studio Sport.
  Dan weet je pas waar je voor leeft.
  Alleen voetbal, voetbal en nog eens voetbal.
  En dan het liefst naar een zwart witte tv kijken naar Leo Horn en Lau van Ravens.
  Wat is de tijd doorgegaan en heeft ons jammer genoeg ingehaald.
  Tradities zijn er om verworpen te worden en nostalgie zetten we bij de grijze container.
  Ik kan zeggen dat ik dit nog heb meegemaakt.
  Iedereen die dit mist, mist meer dan een Uitzending gemist en bij You Tube is ook niets te halen.
  Een grote jongen die mijn mening bijschaaft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s