EEN JAAR IN DE ONDERBOND | Afl. 6: Probleemloos

frank heinen
In het feuilleton EEN JAAR IN DE ONDERBOND maakten we de afgelopen maanden kennis met de Russische oliemiljardair Vlado Krasjnowitsj. Clubeigenaar, voorzitter en inmiddels ook trainer van het ambitieuze Groen-Wit-Rood, uit Knark a/d Gunster, spelend  in de Zevende Klasse B (zondag).

De vorige aflevering over Transfertumult vindt u daar. Hieronder aflevering 6.

——-

Krasjnowitsj overleeft machtsstrijd zonder problemen

Na een vergadering van ruim acht uur kwam er uiteindelijk een persverklaring van Groen-Wit-Rood: geen nieuws. De eenkoppige Raad van Toezicht vergaderde maandagavond over de toekomst van de club, maar uiteindelijk was er toch geen honderd procent meerderheid die nodig was om Vlado Krasjnowitsj te ontslaan. Sterker nog: de teller bleef steken op nul.

Vooralsnog staat Krasjnowitsj deze week nog voor de spelersgroep en bereidt hij die voor op het midweekse bekerduel met De Grutters. De handelswijze van de Raad van Bestuur en de gebeurtenissen van afgelopen weekend maken pijnlijk duidelijk dat Groen-Wit-Rood een stuurloze club geworden is, een club die wordt geregeerd door chaos. Afgelopen donderdag had de voltallige Raad van Toezicht een onderhoud met Krasjnowitsj. Conclusie van dat gesprek: de toekomst van Groen-Wit-Rood ligt in handen van voorzitter-eigenaar Krasjnowitsj, die sinds enkele weken ook als trainer voor de groep staat. Volgens de Raad van Toezicht is de Russische oliebiljardair de juiste man op de juiste plaats, ondanks de 14-2 nederlaag dit weekend tegen KFC.

De Raad van Toezicht, vertegenwoordigd door Vanja Patina, stelt in een persbericht dat ‘het feit dat Vlado en ik zowel zakelijk als privé een verbintenis hebben, staat los van deze beslissing van de Raad van Bestuur’.

De sportieve crisis is duidelijk. Groen-Wit-Rood is na een veelbelovende start inmiddels afgezakt naar de laatste plaats op de ranglijst in de Zevende Klasse B (zondag). De wedstrijd tegen De Grutters begint morgenavond om 19:30 op sportpark De Hunsvreede. Toegang is gratis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s