VOETBALLERS IN DE SNEEUW

catalaanWintersport en voetbal. Het is een moeilijke combinatie. Je kunt zeggen dat beide sporten worden gekenmerkt door een relatief hoog risico op blessures. Qua gelijkenissen heb je het dan wel gehad. Voor een betaald voetballer is wintersport daarmee vanzelfsprekend een haast ongeoorloofde hobby. Veel te gevaarlijk. Ruud van Nistelrooij in een sleepjeslift. Je moet er niet aan denken. Geen knieband had het overleefd. Of neem Arjen Robben. RobbenDie man bekomt spontane botversplintering bij het idee alleen al. Misschien dat Transavia voor Arjen wel een gipsvluchtje heen wil organiseren.

Maar ook de gewone voetbalstervelingen hebben doorsnee een slechte relatie met het snowboard of de lange latten. Tennissers, hockeyers en golfers spoeden zich vanaf december met bosjes naar wintersportoorden om er wat centen te verdienen als skileraar. Voetballers gaan hooguit een keer in hun leven naar Snowworld of een andere indoorbaan, om tot de conclusie te komen dat het allemaal veel te veel moeite kost. Rare schoenen, polyester broeken in plaats van een lekker katoenen trainingsbroekie; sjaals, mutsen, handschoenen. Een sport waar je te lang over na moet denken voordat je ‘m kunt beoefenen. Misschien zit daar de crux.

Arnold ScholtenToch zijn er ook (oud)voetballers van wie ik verwacht dat ze gracieus van een berg kunnen glijden. Robbie Witschge en Arnold Scholten – wat een goed skihoofd heeft ie! – lijken me, met terugwerkende kracht, perfect geschikt voor de reuzenslalom. Ik wed dat Alexander Büttner stiekem geboren is voor de half-pipe. Graziano Pellè staat vast zijn mannetje in het Scandinavische langlaufgeweld. Slope-style is Wesley Sneijder op het lijf geschreven. Jasper Cillissen heeft onmiskenbaar de potentie om de Nederlandse Janne Ahonen te worden en ploeggenoot Ahonen+Janne291113Viktor kan misschien beter helemaal overspringen naar de piste, nu zijn naam reeds op de latten staat. En als dat toch allemaal geen succes blijkt, hebben we altijd Evander nog…

Arjen durft ons niet aan te kijken vanaf  fr-online.de
Arnold vonden we op anp-archief.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s