Jeroen Verhoeven keeps posted

publieksspelerWij als selectie van @fcutrecht steunen @Diemers ook na zijn 4e keer zakken voor zijn rijbewijs. #voetbalhumor. Deze tweet is afkomstig van @VerhoevenJeroen, niet geheel verwonderlijk het officiële Twitteraccount van Jeroen Verhoeven. Tweede doelman van FC Utrecht. De club met verreweg de meest imposante keepers van Nederland in haar selectie: Ruiter en Verhoeven. Als zij bij een corner ‘los’ roepen, dan twijfel je als verdediger geen moment of je je hoofd in moet trekken. Anders ben je namelijk al te laat. Keepers zoals keepers horen te zijn, groot en imponerend. Rody Turpijn vindt Veldhuizen een hele Piet, maar die is veel te gesoigneerd en ‘trekpopperig’ (copyright de Kromme) om indrukwekkend te zijn.

Permalink voor ingesloten afbeeldingJeroen Verhoeven heeft een eigen website, Facebook en dus Twitter. En als één van de weinige profvoetballers begrijpt hij Twitter. De meeste profvoetballers gebruiken de sociale media voornamelijk om te laten zien waar ze als toerist zo allemaal geweest zijn. Cool kijkend op de foto met Maradona of pronkend met het shirt van Messi. Op de foto met bekende mensen, Twitter en Facebook staan er vol mee. Even aan de hele wereld laten zien wie jij allemaal kent en ontmoet in de sportwereld; tonen hoe geweldig je leven is en hoe gaaf je eigenlijk bent. Jeroen doet daar niet aan mee, die sneue selfiebevrediging. En De Beer uit Bussum heeft zelfspot, een bijzondere vorm van humor die zeer zeldzaam is onder voetballers en sociale media.

Dus plaatst Jeroen bovenstaande foto met de tekst “de beste foto van jou van vandaag”. Of een tweet waar humor in zit, zoals aan het begin van deze post. Herkenbaar voor iedereen die ooit in een elftal zat. Jeroen is geen toerist op voetbalschoenen die als een droevige gangsterrapper na het ploppen even een selfie laat maken. Jeroen Verhoeven is een keeper op zwarte kicksen waar je bang van wordt. Maar bovenal is Jeroen zichzelf. En laat dat nu een van de belangrijkste eigenschappen zijn op sociale media. Wees jezelf en voer geen toneelstukje op. Gedraag je als de beperkte linksbuiten van Cambuur of wanpresterende middenvelder van PSV. Ook al is Jeroen dan niet meer een van de jongsten, hij begrijpt de moderne communicatiemiddelen beter dan de jeugd. Met dank aan de reservebank.

Een Reactie op “Jeroen Verhoeven keeps posted

 1. Jeroen Verhoeven is Jeroen Verhoeven de 2e keeper van Utrecht die ook bij Volendam keepte en heel veel spot over zich heen heeft gehad.
  Er werd voortdurend gezeurd over zijn postuur en er werd niet gelet op zijn prestaties in de goal.
  Hij zou niet kunnen keepen met zijn Raymond van Barneveld gestalte.
  Hij moest gaan darten en niet gaan keepen.
  Dat hij een tikkeltje te zwaar is, weet inmiddels iedereen.
  Dat weet hij zelf ook wel.
  Was Piet Schrijvers ook niet de Beer van de Meer/een onsje te veel……..jazeker.
  Om met zoveel commentaar toch nog steeds te keepen getuigt van een hele goede mentaliteit.
  Er zijn ook magere keepers die eer heel veel doorlaten.
  De meeste keepers hebben een vrij stevig postuur en zijn behoorlijk lang.
  Het gaat tenslotte niet om het gewicht maar om de ballen die je er uit houdt met dat gewicht.
  Kijk als een spits een keeper van 100 kilo op zijn schoen krijgt dan gaat hij niet door behalve Nico Jansen in zijn tijd.
  Types als Jeroen Verhoeven met die blozende kop maken het voetbal interessant met al die saaie gasten die plichtmatig een balletje breed leggen.
  En laten we wel wezen…uitlachen is wel het goedkoopste amusement ….ook in de voetballerij.
  Neen, die Verhoeven doet het zo slecht nog niet.
  Niet iedereen is 2e keeper van Utrecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s